home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Szent István-napi emlékünnepség volt Erzsébetlakon
Borbély Tivadar
2023.08.16.
LXXVIII. évf. 33. szám
Szent István-napi emlékünnepség volt Erzsébetlakon

A lélekszámban talán egyre csökkenő, de tenni akaró, a közösségépítésben és a megmaradásért tevékenykedő erzsébetlaki magyar közösség augusztus 15-én tartotta meg hagyományos Szent István-napi rendezvényét.

Az esemény — melynek fő szervezője az idén is a helybeli Császár Tó — Magyar Művelődési Egyesület volt — a helybeli Szent Erzsébet-templomban kezdődött egy szentmisével, melyen Janez Jelen atya megszentelte az újbúzából készült kenyeret.

Ezután az Ifjúsági Otthonban ünnepi műsort tartottak, melyen szavalatokkal, népi tánccal és énekekkel mutatkoztak be az egyesület legfiatalabb magyar ajkú tagjai.

A megjelent vendégeket Glemba István, a művelődési egyesület és a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte.

— Szent István-napi rendezvényünkkel szeretnénk felhívni az itteni maroknyi, de tenni akarásban erős magyar közösség figyelmét arra, mennyire fontos a nemzeti öntudat, az anyanyelv ápolása, a magyar hagyományok bemutatása, tiszteletben tartva a szomszédaink, azaz a más nemzetiségek szokásait. Abban a reményben, hogy továbbra is működni fogunk, és tevékenységeinkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar anyanyelv és a szokások ne merüljenek feledésbe eme többnemzetiségű településen, szeretném megköszönni a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárságnak és Nagybecskerek Városának a támogatást — tette hozzá az egyesület elnöke.

A rendezvény, melynek lebonyolításában közreműködött a Közép-bánáti Szórványközpont munkatársa is, az újkenyér kiosztásával zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..