home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szent István-napi bográcsos főzőverseny
Zséli Ágnes
2022.08.09.
LXXVII. évf. 31. szám
Szent István-napi bográcsos főzőverseny

Augusztus 19-én, pénteken tartják meg Törökbecsén a már hagyománnyá vált Szent István-napi bográcsos főzőversenyt. A tizennyolcadik alkalommal megszervezett eseményt ez alkalommal is a harminc éve sikerrel működő helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület hívja életre.

A bánáti település magyar közösségének egyik legkiemelkedőbb rendezvényét az egyesület székházának udvarában bonyolítják le, ahova délután 3 órától várják az ünnepelni vágyókat. A szervezők az idén is gazdag programmal készülnek. A versenyjellegű bográcsos főzőverseny mellett a jelentkezők a nagymamáink receptje alapján főzött szilvás gombóc készítésében is összemérhetik tudásukat. A kicsiknek játszóházat, különféle ügyességi, gyorsasági játékokat szerveznek, a végén pedig a legjobb kukták, valamint a legügyesebb gyermekek jutalomban részesülnek.

Este 7 órakor alkalmi műsor keretében kenyérszentelés lesz, melyet az egyesület táncosai tesznek színesebbé. Ezután a gasztronómiai megmérettetés győzteseit is megnevezik.

A benevezési díj csapatonként 2000 dinár, mely magában foglalja az asztalt, a padot, valamint az étel elkészítéséhez szükséges tűzifát.

A főzőversenyre a 069/185-85-03-as, míg a szilvás gombóc készítésére a 060/15-11-344-es telefonszámon jelentkezhetnek az érdeklődők.

A törökbecsei Szent István-napi bográcsos főzőversenyen a talpalávalót a péterrévei Karaván együttes húzza.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..