home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Szent Antal ereklyéje Szabadkán
Balázs Szilvia
2024.07.21.
LXXIX. évf. 29. szám
Szent Antal ereklyéje Szabadkán

A Szent Mihály ferences templomban ünnepnapokon állítják ki az ereklyét

Ivan Miklenić ferences rendfőnök nemrég óta él Szabadkán. Azt mondja: gyorsan nyilvánvalóvá vált számára, hogy a városbeliek mennyire mélyen tisztelik Szent Antalt, és mennyien járulnak nap mint nap a közbenjárásáért a szobra elé.

— Nemcsak katolikusok, hanem pravoszlávok, sőt, még muszlimok is megfordultak már a templomban Szent Antal szobránál. Van, aki célzottan azért jön, hogy elmondjon egy imát, és egy kicsit elmerüljön a gondolataiban, van, aki pusztán kíváncsiságból, de Szent Antal szobránál mindenki megáll a folyosón — mondja a rendfőnök. — A rendházban hárman vagyunk, és arra jutottunk, kérelmezni kellene, hogy Szent Antal ereklyéiből Szabadkára is kerüljön valami. A páduai ferences testvérekhez fordultunk a kéréssel, utánanéztünk, hogyan és miként tudjuk hivatalosan is beszerezni az ehhez szükséges dokumentációt. A zágrábi testvérek közbenjárásával sikerült is megírnunk és elküldenünk a kérvényt, melyre pozitív válasz érkezett, és az eredetiséget igazoló levéllel együtt megkaptuk ezt a relikviát, Szent Antal testének, földi maradványainak egy darabkáját. A hívek adományaiból vásároltunk ereklyetartót is, abba helyeztük bele, hogy az emberek számára láthatóbbá, elérhetőbbé váljon.

A rendfőnök hozzátette még: az ereklyét minden ünnepen kiállítják majd, viszont körbejártak vele a templomban, és hozzáérintették a Szent Antal-szoborhoz is. Így hétköznapokon is betérhetnek a hívek, és a szobor előtt mondhatják el imáikat, Szent Antal közbenjárását kérve szándékaik sikerességéért.

Szalai Attila felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..