home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szemtől szemben – vajdasági költők versei Szegeden
2023.06.08.
LXXVIII. évf. 23. szám
Szemtől szemben – vajdasági költők versei Szegeden

A szegedi Ünnepi Könyvhét egyik jelentős eseménye volt a Szemtől szemben című délutáni irodalmi műsor, amelyen a vajdasági költők versei hangzottal el – megzenésítve és értő módon tolmácsolva – Kónya Sándor versénekes és Kónya Lívia versmondó előadásában.

A délvidéki Csókáról érkezett vendégek fellépését a szegedi Somogyi Könyvtár és Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének szegedi tagozata közösen szervezte a könyvtár első emeleti nagy olvasótermében.

A jelenlévőket Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár főigazgatója, majd Nagy Abonyi Attila, a VMDK szegedi tagozatának elnöke üdvözölte. A rendezvény házigazdájának szerepét ezúttal Kisimre Ferenc, író, publicista töltötte be.

 Az összeállításban Burkus Valéria, Ács Károly, Szenteleky Kornél, Pap József, Szinta János, Sziveri János, Csík Mónika, Jung Tamás, Fehér Kálmán, Cs. Simon István, Bogdán József, Fehér Ferenc, Takács Ilona, Tóth Béla, Csorba Béla, Móra Ferenc, Tóth Ferenc, Szalkay Kanyó Leona, Balogh István, Nagy Zsuzsa és N. Czirok Ferenc versei szerepeltek. A vetítőfelületen pedig látható volt az éppen elhangzó mű szerzőjének fotója, születési adatai.

A közönség nagy szeretettel fogadta a szép verseket és az információkat, melyek segítettek a délvidéki alkotók megismerésében is.

Forrás: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..