home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szemléletváltás
Kartali Róbert
2024.03.27.
LXXIX. évf. 13. szám
Szemléletváltás

Ülök a monitor előtt, és ismét arcon csap egy negatív történés. Ahogy újra és újra olvasom a híreket, egyre csak mélyül bennem a szorongás. A háborúk, a távoli országok közötti feszültségek, a terrorcselekmények — mindez távolinak tűnik, mégis kihatással van az életünkre, így a hírek olvasása közben a két pici lányomra gondolok. Az egyik ötéves, a másik még csak három, és nem értik még, hogy a felnőttek miért idegeskednek a világ dolgain. 

Az elkeserítő hírek kéretlenül is megtalálják az átlagembert, pedig néha érdemes lenne elkerülni a szörnyűségekkel teli beszámolókat vagy azok részleteit. Észre sem vesszük, és már el is merültünk a negatív történések és a stresszes helyzetek áradatában, feleslegesen. Persze elkerülhetetlen a rossz hírekkel való találkozás, de talán jobb lenne, ha kevesebb időt szánnánk rájuk. Olykor érdemes lenne tudatosan csakis a jó dolgokra és az örömteli pillanatokra koncentrálni. Hetilapunk oldalain ezúttal is számos ilyen jellegű írást találhat az olvasó, melyek közösségi élményekről és helyi eseményekről, a hagyományainkról, a nemzeti összetartozásról és a megmaradásunkat szolgáló nagyszerű eredményeket megvalósító vajdasági emberekről szólnak.

Húsvét közeledtével próbáljunk elsősorban a pozitívumokra összpontosítani. Az ünnep alkalmat ad arra, hogy feltámasszuk a reményt és a hitet a szebb jövőben. Ezekben a napokban ha tehetjük, lassítsunk, és jobban figyeljünk oda a családunkra, a szeretteinkre. Próbáljunk több időt szakítani arra, hogy megmutassuk nekik, mennyire fontosak számunkra. És talán ez az időszak lehetőséget ad arra is, hogy átadjuk nekik azt a tudást, hogy a világban nem csak rossz dolgok történnek, hanem sok szép és jó is. A feltámadás ünnepe alkalmából pedig próbáljuk meg mi magunk is megerősíteni a jobb világba vetett hitet, elhalványuló pozitív gondolkodásunkat.

Húsvét ünnepe engem arra ösztönöz, hogy a családommal újra átéljük a hagyományainkat. A tojásfestés, az ajándékoknak szánt fészek elkészítése, a főtt tojás, sonka és kolbász íze, illata bennem is gyermekkori emlékeket idéz. Ezeket a szokásokat évről évre újra át kell menteni, hogy az új generációk is elraktározhassák saját emlékkockáikat, hogy ők is megtalálják, megszerezzék azokat az apró örömöket, amelyek egy életre megtöltik majd a szívüket boldogsággal. Boldog és áldott húsvétot kívánok mindenkinek!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..