home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szél viszi messze a fellegeket
KåMëVESNÉ NYÁRY Márta
2010.08.04.
LXV. évf. 31. szám
Szél viszi messze a fellegeket

Sikeres volt a kilencedik néprajzi tábor SzajánbanA szajáni Délibáb Hagyományőrző és Természetbarát Kör július 19-e és 24-e között kilencedik alkalommal szervezete meg a néprajzi tábort a tájházában, általános iskolás korú gyerekek részvételével, összesen 28-an voltak.Zombori Szilvia, az eg...

Sikeres volt a kilencedik néprajzi tábor Szajánban
A szajáni Délibáb Hagyományőrző és Természetbarát Kör július 19-e és 24-e között kilencedik alkalommal szervezete meg a néprajzi tábort a tájházában, általános iskolás korú gyerekek részvételével, összesen 28-an voltak.
Zombori Szilvia, az egyesület elnök asszonya elmondta, elégedett a tábor munkájával. Az egész napos foglalkozás reggel kilenc órakor a Szél viszi messze a fellegeket kezdetű tábordal eléneklésével és imádkozással kezdődött, alkotómunkával folytatódott, ebéd után pedig szabadaktivitást tartottak. Volt itt fürdőzés, labdajáték, Ki mit tud?-vetélkedő, Kedvenc versem elnevezésű rendhagyó irodalomóra... A táborban külön hangsúlyt kapott a közösségi és erkölcsi nevelés.
Bóka Boglárka második alkalommal vett részt a munkában, most a húgát, Krisztinát is magával hozta. Nekik a batikolás és a szalvétatechnika elsajátítása tetszett a legjobban.
Kéri Nikolette harmadszor volt jelen. å egyébként is aktív, mert a hagyományőrzők minden műsorában gitármuzsikával lép fel. Neki a gyöngyfűzés volt a legérdekesebb.
Zsigovity Tünde kifejtette, a néprajzi tábor érdekes színfolt Szaján művelődési életében, hiszen szórakozva tanulnak, és nagyszerű barátságok születnek.
A néprajzi tábor kiállítással és tábortűzzel zárult. Még a legkisebb táborlakók szíve is összeszorult, amikor az Este van már, késő este kezdetű dallal véget ért a program.
Zombori Szilvia szerint minden rendben folyt. Úgy gondolja, az egymás tisztelete, a néprajz kincseinek feltárása, és nem utolsósorban B. Varga László kenyérdagasztása és -sütése maradandó emléket hagyott a gyermekekben.
A kis néprajzosok vezetői voltak: Bánszki Tibor és B. Varga László (agyagozás), Zombori Brigitta (gyöngyfűzés és batikolás), Süli Hajnalka és Zsigovity Hajnalka (üvegfestés), B. Varga Viktória és Zsigovity Tünde (origami), Stojanović Olivera (decupage, azaz a papírszalvéták mintáinak az átvitele textíliára, fára, üvegre, műanyagra és cserépre).
A rendezvényt a szajáni helyi közösség, Zombori László boltja, ft. Pósa Gyula esperesplébános, a Délibáb tagsága és a táborlakók szülei támogatták: Gazsó Zoltán és Irén, Berki Erzsébet, Zsigovity Hajnalka, Süli Hajnalka, Visnyei Piroska, Bóka Gabriella, Zombori Piroska, Berki Jolán, Lukity Anna, Tóth Lídia, Németh Lídia, Varga Katinka, Jenován Ágnes, Zombori József, Barna Hajnalka, Soós Emília és Kéri Brigitta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..