home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Szekszárdi győzelem a városnapi tornán
(T. T.)
2015.09.20.
LXX. évf. 37. szám
Szekszárdi győzelem a városnapi tornán

A zentai városnapi rendezvénysorozatból természetesen a sport sem maradhat ki, így a helyi önkormányzat és a Zenta Asztaliteniszklub szervezésében rangos női asztalitenisz-tornát tartottak. A részt vevő négy csapat (Arad, Szekszárd, uzdini Unirea, Zenta) körmérkőzést játszott egymással, tehát mindenki mindenkivel megküzdött.

A legeredményesebbnek a magyar szuperligában játszó Szekszárd bizonyult, a Tóth Edina, Imre Lejla, Orosz Sára alkotta Tolna megyei együttes ugyanis mindhárom mérkőzését megnyerte. Az Arad ellen két párharcot elveszített ugyan, de a Zentát és az Unireát nullára verte, és megérdemelten végzett az élen.

— A magyarországiak közül aki okos, az több évtizede keresi a zentai klubbal az együttműködési lehetőséget, hiszen ez az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb múltú klub Szerbiában. Közel van, anyanyelvünk azonos, jót játszunk, és segíteni tudjuk egymást. A Tisza mentén rengeteg hihetetlenül jó asztaliteniszező nőtt fel az elmúlt évtizedekben, ezért a meghívásra azonnal igent mondtunk, és a fennálló kapcsolatot a későbbiekben még szorosabbra szeretnénk fűzni. A magyar bajnokságban két csapattal indulunk, emellett még két nemzetközi kupán, a Klubcsapatok Szuperligájában és a Bajnokok Ligájában is asztalhoz állunk. Szekszárd hosszú évek óta éremszerző a magyar bajnokságban, de bajnoki címet még sosem nyert. A hétvégén rajtoló idényben ezt a hagyományt szeretnénk megtörni. Két éve nagyon erős szponzora van a klubnak, ezért anyagi lehetőségeink sokkal nagyobbak, mint az elmúlt években. Két kínai játékost igazoltunk, valamint még két magyar felnőtt és egy ifjúsági válogatott asztaliteniszező is játszik nálunk — mondta Szili György, a Szekszárd Asztalitenisz Club edzője.

A második helyen a házigazda Zenta (Ivana Vejnović, Suzana Mendergiš, Ivana Milovanović, Szórád Réka) végzett két győzelemmel és egy vereséggel.

Mellik Zoltán, a Zenta edzője elmondta, hogy az első csapatban minimális változtatásra került sor, a játékoskeret a tavalyi maradt, csak Veréb Xénia került az utánpótlásból a felnőttegyüttesbe.

— Nincsenek bajnoki ambícióink, a középhelyezés a cél. Asztalitenisz-iskolánkban foglalkozunk az utánpótlással, viszont van egy kis űr az első csapat és a legkisebbek között, nincs meg az a folytonosság, amely Zentát mindig is jellemezte. A kilencévesekből álló generáció azonban nagyon ígéretesnek mutatkozik. A fiatalok körében sajnos megcsappant az érdeklődés nemcsak az asztalitenisz, hanem a többi sportág iránt is. Nehéz az asztalitenisz-terembe csábítani a gyerekeket, a betérők kedve pedig gyakran alábbhagy, amikor azzal szembesülnek, hogy az asztalitenisz milyen kíméletlen sport, mennyi edzést követel meg. Szerintem ez a gond nemcsak Zentára, hanem az egész országra jellemző, és nem tesz jót a sportágnak — mondta Mellik Zoltán, a Zenta vezetőedzője.

A zentai, illetve a tornán harmadik helyet elért aradi klub (Andreea Fistyulof, Bogdana Trifu, Andreea Hudusan) 7-8 éve kiváló kapcsolatot ápol egymással. A sportolók gyakran együtt edzenek, látogatják egymás versenyeit.

— A román I. ligában szerepelünk. A tavalyi csapatból három játékos külföldre távozott, a kieséstől azonban most sem kell tartanunk, a középmezőny a célunk. A legnagyobb eséllyel a címvédő Dubravica vág neki a pontvadászatnak, rajta kívül erős a Constanța és a Iași együttese is. A klubban 10-12 öt-hat éves kisfiú és kislány edz, ők még csak nemrég kezdtek el asztaliteniszezni. Dolgozunk velük, és reméljük, hogy egyszer bajnokokat nevelünk belőlük — mondta Cristian Dodean, az Arad vezetőedzője.

A szerbiai szuperliga szeptember 19-én, szombaton kezdődik. A Zenta csapata az első fordulóban a Novi Sad együttesét fogadja, az Unirea pedig a Csóka házigazdája lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..