Székelykevei összegzés

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Székelykevei összegzés

A felújított piac hivatalos megnyitása - Kemény Ferenc fotójaSzatmári Mihály, a Székelykevei Igaz Szó főszerkesztője a lap legújabb számában felkérte ifj. Papp Péter urat, a falu helyi közössége tanácselnökét egy átfogó esztendőelemzésre. A visszatekintésen kívül az elnök úr az új évi terve...

A felújított piac hivatalos megnyitása - Kemény Ferenc fotója

Szatmári Mihály, a Székelykevei Igaz Szó főszerkesztője a lap legújabb számában felkérte ifj. Papp Péter urat, a falu helyi közössége tanácselnökét egy átfogó esztendőelemzésre. A visszatekintésen kívül az elnök úr az új évi terveit is vázolta, külön hangsúlyozva az összefogás fontosságát.
- December derekán faültetés folyt az ún. Aljba vezető út mentén és a gyurgyovai pihenő környékén. A facsemeték azokra a helyekre kerültek, ahol a korábbi ültetés nem sikerült. A helyi közösség a községi önkormányzattal közösen megnyert egy pályázatot, majd megszervezte a több mint száz facsemete elültetését. A fásítást a Székelykeve-Kevevára útszakasz mentén fogjuk folytatni. A tanács készíttetett továbbá egy traktor vontatta hókotrót, ennek a tartozékait saját pénzünkből vásároltuk meg, és a falubeliek állították össze önkéntes munkával a projektumba beszálló helyi Ratarstvo Rt. műhelyében.
Noha a falu központjában kigyúlt lámpácskák idestova már egy hónapja az ünnepet hirdetik, elvégzendő feladatokból az új esztendőre is maradt bőven. Sürgősen megoldást kellene találni például arra is, hogy mi legyen a kóbor kutyákkal. Tervben van továbbá a Vadászotthon épületének felújítása is.
A piactér átfogó rendezése után jelenleg több mint száz, tetővel ellátott asztal áll az elárusítók rendelkezésére, és a helypénz megfizettetése is zökkenőmentes - olvasható a faluelnökkel készült interjúban. A ''tejcsarnok” ismét működik, a Testvériség-egység utcában a rossz állagú aszfaltot szanálták. A helyi tanács a művelődési otthon épületének javításába is besegített, s megkülönböztetett figyelmet fordított a park és a temető, a községháza épületének, valamint az ún. Alj-lejáratnak a rendezésére. A víztisztító rendszer második szűrőoszlopának tartályát is megvásárolta. Megszavazta a pénzeket az iskola új kerítésének a megvásárlásához, a legelőn pedig villanypásztor felállítását tette lehetővé. A földutak egy része új sóderréteggel lett bevonva, felépült az ún. ''gyurgyovai” pihenő, itt a közeljövőben egy játszótér is épül. Ugyancsak civil összefogás eredményeként sikeres környezetvédelmi, szemétgyűjtési akciót szerveztek a Székelykeve és Kevevára között húzódó műút mentén. A teljes egészében felújított, a községi székhelyet (Kovin) Beresztóccal (Banatski Brestovac) összekötő aszfaltutat hivatalosan 2010. novemberében nyitotta meg dr. Bojan Pajtić tartományi kormányelnök.
Papp úr a falumozgató rendezvények fontosságáról is szót ejtett, majd az elvégzett munkálatok és támogatások részletes pénzügyi beszámolóját pedig a tanács alelnöke, Zatkó Szőcs Erzsébet tárta fel részleteiben a helyi lap főszerkesztőjének mikrofonja előtt.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink