home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Szeged — Ahová mindig érdemes ellátogatni
2014.02.06.
LXIX. évf. 3. szám
Szeged — Ahová mindig érdemes ellátogatni

Szegedet sokféle jelzővel lehet illetni, a „napfény városa”, „palotás város”, „a fény, fürdők, fesztiválok” városa és még sorolhatnánk. Az 1879-es Nagy Árvíz után újra épült a város, a belváros eklektikus palotáival egy egységes városképet mutat.

Szecessziós épületeink mozgalmas homlokzatukkal, újszerű stilizált növényi motívumaikkal festői hatást keltenek. Egyik legjelentősebb szecessziós épületünk az új Zsinagóga, mely az ország egyik legszebb hatású belső terét rejti. A „klasszikus” látnivalóink mellett, mint például a Fogadalmi templomunk, neoromán stílusú katedrális, melyről egyből Szeged jut eszünkbe, számtalan rejtett kincset nyújt a város. Ilyenek például a Pick Szalámi és Paprika Múzeum vagy a Szegedi Papucs Látványműhelyben. A Szegedi Vadaspark hazánk egyik legfiatalabb, legnagyobb területű és legkülönlegesebb állatkertje.

A Napfényfürdő Aquapolis minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt, itt található Európa leghosszabb éves üzemelésű fedett vízicsúszdája.

Szeged a fesztiválok városa, 2014-ben is színes rendezvénykínálattal várja a látogatókat. Májusban a Szeged napi rendezvénysorozat, Borfesztivállal, Hidi vásárral, koncertekkel, előadásokkal. Július és augusztus hónapban a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében opera, balett, musical, prózai előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők. 2014-ben műsoron lesz Zorba, a görög c. balettelőadás, A Csárdáskirálynő c. operett, Elfújta a szél c. musical, Háry János c. daljáték, Mamma Mía c. musical.

Gasztronómiai fesztiváljaink, mint a Tiszai Halfesztivál, a Hungarikum Fesztivál, a Paprikanapok, az őszi borfesztiválunk, a Bortér kulturális programokkal kiegészítve nyújtanak kikapcsolódást. December elejétől pedig elkezdődnek a Karácsonyi Ünnepi Hetek, gasztronómiai, kulturális rendezvényekkel a város több pontján.

Bővebb információhoz juthat a következő helyeken:
Tourinform Iroda, Szeged, Dugonics tér 2.
Tel./fax: +36 62 488-690,
Tel.: +36 62 488-699,
szeged@tourinform.hu,
www.szegedtourism.hu

A kedvezényes ajánlatokat megtekinthetik a következő weboldalon:
http://www.hungarikumcentar.rs/hu/szeged

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..