Százszoros öröm

Százszoros öröm

Jókedv, móka és kacagás, izgatott várakozás, örömfényes gyerekszemek, teli pocakok és a Télapó — kell-e ennél több egy karácsonyi képeslapra illő hófehér szombat délelőtt?

Száz gyermeknek szerzett boldog pillanatokat a Szabadkai segítő csipet csapat és a vendégváró szerepét elvállaló Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület.

Napokon át készülődtek a közösségi oldalon másfél ezres tagsággal büszkélkedő kis csapat legaktívabbjai. Jó szándékú, segítőkész embereket kerestek, adományozókat, akik megtöltik a Télapó puttonyát és az üres gyerekhasakat, szervezkedtek és csomagoltak, terítettek, és fellépőiknek köszönhetően varázslatos ünnepi műsort kerekítettek.

Karácsonyi verseket szavaltak és daloltak a legkisebbek, Szabó Róbert vicces állathangokkal és a Nád a házam teteje című dalocskával nevettette meg a vendégsereget. A jól megérdemelt vidám percek után pedig megérkezett a Télapó! Hatalmas karácsonyi csomagokat adott át, fényképezkedett a gyerekekkel, viccelődött — ahogy egy igazi piros sapkáshoz illik.

A kicsik Szabadkáról, Bácskossuthfalváról, Topolyáról, Gunarasról és Nagyfényről érkeztek, a csapat ötödik alkalommal osztott karácsonyi ajándékot a szegény sorsú gyerekeknek. Szendvics, szörp és torta is jutott a kis hasakba.

A Szabadkai segítő csipet csapat egész évben támogatja a rászorulókat, önök is jótékonykodhatnak, ha kapcsolatba lépnek a csoporttal vagy az alapító Osztrogonác Hajnalkával a Facebookon. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Százszoros öröm
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink