home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Százötven új munkahely
(Tha)
2006.07.26.
LXI. évf. 30. szám
Százötven új munkahely

Vojin Guzina, a gyár volt igazgatója, Goran Pekez, a JTI adriai körzetének marketing és jogi ügyek felelőse, és Tamer Tecirlioglu, az új igazgató - Szabó Attila fotójaBemutatkozott az újságíróknak Tamer Tecirlioglu úr, a zentai dohánygyár új igazgatója. A találkozón ismertette a tulajdonosn...

Vojin Guzina, a gyár volt igazgatója, Goran Pekez, a JTI adriai körzetének marketing és jogi ügyek felelőse, és Tamer Tecirlioglu, az új igazgató - Szabó Attila fotója

Bemutatkozott az újságíróknak Tamer Tecirlioglu úr, a zentai dohánygyár új igazgatója. A találkozón ismertette a tulajdonosnak, a Japan Tobacco International kompániának a hosszú távú beruházási terveit ebben a térségben. A gazdag tapasztalattal rendelkező szakember korábban Törökországban és Jordániában töltött be vezető pozíciót, ahol hasonló kihívással kellett szembenéznie: korszerű vállalat felépítésével és beindításával.
Az elképzelések alapján a JTI több mint 100 millió dollárt fektet be Szerbiában. Ez az összeg magában foglalja a forgalmazást, az eladást, az irányítást a Belgrádban lévő ügyviteli központból és természetesen a zentai gyárat is, amelyre 35 millió dollárt költenek. A következő két évben 150 új munkahelyet nyitnak a Tisza-parti városban. Harminc munkahelyre már kiírták a pályázatot, de a JTI vezetői azt tervezik, hogy legalább egymillió dollárt fordítanak az új alkalmazottak képzésére. Ha figyelembe vesszük azt is, hogy a dohánygyár hány magántermelővel köt szerződést, akkor a közvetve és közvetlenül foglalkoztatottak száma eléri az ezerkétszázat, vagyis mintegy négyezer ember megélhetését biztosítja Vajdaságban és Szerbiában. A zentai dohánygyár 2007-ben kezdi meg a cigaretta gyártását olyan ismert márkákkal, mint a Camel, a Winston vagy a Monte Carlo.
A JTI szeretne hasznos tagja lenni a közösségnek is, ezért segíteni kívánja a helyi kezdeményezéseket, elsősorban a művelődés terén. Bejelentették: részt vállalnak annak a megünneplésében, hogy Zenta 500 évvel ezelőtt vált szabad királyi várossá.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..