Száz év, száz mondat című kulturális akcióval emlékezik meg Trianon 100. évfordulójáról a VM4K.

Száz év, száz mondat című kulturális akcióval emlékezik meg Trianon 100. évfordulójáról a VM4K.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ 2020. június 4-én honlapján, közösségi oldalán és videomegosztóján megjelenteti általa felkért száz vajdasági magyar ember mondatát a trianoni békediktátum 100. évfordulójára való megemlékezésként.

Az akció lényege a szülőföld megtartó ereje, a szülőföldhöz való ragaszkodás, a szűkebb és tágabb környezet szeretete, az együttélés tapasztalata, az egyetemes magyar nemzethez tartozás lelki ténye és a vajdasági magyar identitás kifejezése, összetartozásunk megfogalmazása – nem némaság és nem hangoskodás.

A VM4K által felkért száz vajdasági magyar olyan ember, akinek szakmája, hivatása, munkája, civil szférában végzett tevékenysége közvetlenül vagy közvetve a magyar közösséghez kötődik.

A VM4K ezzel az akcióval a vajdasági magyarság iránti tiszteletét fejezi ki, amiért megtartja magyarságát, vagyis nap mint nap vállalja anyanyelvét, kultúráját, hovatartozását.

A VM4K nem tünteti fel azok nevét, akiket felkért arra, hogy vegyenek részt ebben a kulturális akcióban, hiszen a hangsúly a személyük által megfogalmazott mondaton keresztül az általuk képviselt közösség üzenetén van.

 

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink