home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szaúdi szenzáció
Tóth Tibor
2022.11.22.
LXXVII. évf. 46. szám
Szaúdi szenzáció

Négy mérkőzéssel folytatódott a katari labdarúgó-világbajnokság. Két, gól nélküli döntetlen mellett egy hatalmas meglepetés és egy papírforma-eredmény is született a vb harmadik napján. 

Argentína—Szaúd-Arábia 1:2

Hatalmas szenzáció a C csoport első mérkőzésén, melyen a kétszeres világbajnok és világbajnoki címre esélyes Argentína vereséget szenvedett Szaúd-Arábiától. Messi lövésével indult a találkozó, majd a 10. percben Paredest rántották le a szaúdi védők saját tizenhatosukban, és a videóbíró jelzése után Slavko Vinčić szlovén játékvezető a büntetőpontra mutatott. Messi állt a labda mögé, és megszerezte a dél-amerikaiaknak a vezetést. Ez volt Messi 7. gólja a világbajnokságok történetében, ő az első argentin, aki négy világbajnokságon is betalált. A gól után a kényelmesen játszó argentinok három lesgólt lőttek, kettőt Lautaro Martínez és egyet Messi. A második félidőre egy roppant harciasan és önfeláldozóan játszó szaúdi válogatott futott pályára, és az első kapura lövésből Szaleh al-Szehri kiegyenlítette az eredményt, majd öt perc elteltével Szalem al-Davszari fordulásból lőtt szépségdíjas találatot. A gól után próbálták az argentinok felpörgetni a játékot, de különösebb helyzetig sem jutottak, egyedül Messi fölé szálló szabadrúgását és szintén Messi fejesét említhetjük, melyet magabiztosan hárított a szaúdi kapus.

Ezzel megszakadt Argentína 36 meccs óta tartó veretlenségi sorozata (legutóbb a braziloktól kapott ki 2019-ben), és nem tudta beállítani Olaszország 37 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.


(Szalai Attila rajza)

 

Dánia—Tunézia 0:0

Dinamikus mérkőzést játszott a két csapat, csak a gólok hiányoztak. A legnagyobb helyzetet a tunéziaiak hagyták ki, de Dzsebali lövését nagy bravúrral védte Schmeichel. A 60. perc után a hármas cserének köszönhetően jelentősen feljavultak a dánok, míg a tunéziai csapat egyre inkább elfáradt, annyira azonban nem, hogy a védelem kapituláljon, így az afrikai válogatott pontot rabolt az esélyesebbnek vélt skandináv együttestől.

 

Lengyelország—Mexikó 0:0

Mexikói mezőnyfölény jellemezte az összecsapást, de helyzetekben, lehetőségekben nem bővelkedett a mérkőzés. A győzelem a lengyelek, egészen pontosan Robert Lewandowski lábában maradt, akinek büntetőjét az 54. percben hárította a mexikói kapus, Guillermo Ochoa. A hajrára valamelyest felpörögtek a csapatok, Mexikó játszott veszélyesebben, de a hálók érintetlenek maradtak.


Guillermo Ochoa mexikói kapus

 

Franciaország—Ausztrália 4:1

A sérülésekkel sújtott, öt meghatározó játékosa nélkül játszó címvédő sima győzelmet aratott Ausztrália felett a D csoport 1. fordulójának második mérkőzésén. Meglepetésre az ausztrálok jutottak vezetéshez, miután egy ellentámadásból Goodwin lőtt a léc alá. A félidő végéig a franciák a maguk javára fordították az állást, előbb ugyanis Rabiot szerzett gólt, majd átadásából Giroud talált az ausztrál kapuba. Oliver Giroud-nak ez volt az 50. gólja a válogatottban, mellesleg 36 évesen és 53 naposan a valaha volt legidősebb francia játékosként lépett pályára. A folytatásban fokozta fölényét a francia válogatott, és előbb Mbappé megszerezte a franciák harmadik gólját, majd Giroud másodszor is betalált, és ezzel beállította Thierry Henry 51 gólos válogatottrekordját.

 

Mai program:

Horvátország—Marokkó (11)

Németország—Japán (14)

 Spanyolország—Costa Rica (17)

 Belgium—Kanada (20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..