home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szárnybontogatás
Tóth Lívia
2023.06.15.
LXXVIII. évf. 24. szám
Szárnybontogatás

A Csóka Művelődési és Oktatási Központ szervezésében Mészáros Kis Krisztina képzőművészeti munkáiból nyílt kiállítás a helyi Művelődési Ház előcsarnokában. A fiatal alkotó most fejezte be a csókai Jovan Popović Általános Iskola nyolcadik osztályát, őszre pedig a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatán folytatja tanulmányait.

— Kiskorom óta érdekel a rajzolás, sokan mondták, hogy tehetséges vagyok, és ajánlották a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumot. Nagy örömömre sikerült a felvételi vizsgám. Az itt látható alkotások ebben az iskolai félévben készültek, otthon, a különórákon és a Bolyaiban a felkészítő órákon. Ceruzarajzaim vannak, valamint akrilfestékkel is dolgozom. Olyasmiket szeretek rajzolni, ami közel áll hozzám, vagy érdeklődöm a téma iránt, ezek például a portrék és bizonyos tárgyak — hallottuk Krisztinától.


Hardi Andrea felvételei

Hardi Andrea elmondta, külön büszkeség számára, hogy Krisztina osztályfőnökeként is köszöntheti a jelenlévőket.

— Krisztinát egészen kiskorában ismertem meg, amikor a feketetói óvodába járt. Később a sors úgy hozta, hogy én lettem az osztályfőnöke. Mindig visszahúzódó, csendes, a többiek társaságát nem igazán kereső kislány volt. Míg mások a szünetekben bandáztak, ő ült és vagy rajzolt, vagy olvasott. A szárnybontogatása az idei évre tehető, amikor Igor Savićević tanár úr kezdett vele foglalkozni. Nagy fejlődésen ment át, amit igazol a sikeres felvételije a Bolyai tehetséggondozó középiskolába.

Savićević Igor kevés szavú lánynak mutatta be Krisztinát, aki mindig feketében jár.

— Nem szeret sokat beszélni, de a mosolygása vagy a nevetése azt jelezte számomra, hogy jó úton haladunk. Neki a tekintete sokszor beszédesebb volt, és többet mondott a szavainál. Ezt az első kiállítását ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a gyermek elkezd járni, és még gyakran botladozik, sőt, el is esik. Ilyenkor nem szidni szoktuk, hanem dicsérni. Ezek az ő első lépései a leendő pályáján, ezért biztassuk, bátorítsuk egy tapssal.

A kiállítás megnyitóján közreműködtek a csókai Jovan Popović Általános Iskola tanulói, Raffay Elina, Habram Csenge és Ágoston Ivett.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..