home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Számháború cserkészmódra
(m. k. o.)
2013.10.30.
LXVIII. évf. 44. szám
Számháború cserkészmódra

A kishegyesi Szent András cserkészcsapat évente többször is kilátogat a helybeli Welker-tanyára, amely most, lepusztult állapotában is népszerű kirándulóhely.

Október 18-ától 20-áig az Észak-bácskai Magyar Cserkészegyesület tagjai vették birtokukba a gyermekhét kapcsán — tudtuk meg Kecskés Endre csapatparancsnoktól, az egyesület elnökétől. Az első napon, az ún. Tiszti kaszinóban évzáró tanácskozást, értékelést tartottak az észak-bácskai régió tisztjei, valamint vázolták a jövő évi tervet — 25 éves jubileumuk kapcsán mintegy hatszáz fős Kárpát-medencei találkozót terveznek.
Október 19-én, szombaton, a toborzónapon 187 gyerek látogatta meg a cserkészcsapatot. Új arcok is felbukkantak, és a cserkészmozgalom céljaival játékos módon ismerkedtek meg. Délelőtt különféle sportmérkőzések töltötték ki a gyerekek idejét, délután pedig a számháború és a palacsintasütés ,,vitte el a pálmát’’. Ez utóbbiban fantáziadús és ízletes ,,kreációk’’ születtek, jóllehet az első palacsinta — amelyet ifj. Mohácsi Zoltán alpolgármester sütött — inkább császármorzsára sikeredett. Ám az is elfogyott, mint a többi hatszáz! Így, teli hassal még a nap is ragyogóbban sütött, és a kézműves foglalkozások még vidámabb hangulatban zajlottak. 
A rendezvényt a Szekeres László Alapítvány, az MNT és a kishegyesi önkormányzat támogatta.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..