Szamba, szalsza, Pancsova

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Szamba, szalsza, Pancsova

Csodaország hercegnői - A fényképet Jóna Natália készítetteSzinte már feltételes reflexként húzzuk el orrunkat, ha valaki Pancsovát emlegeti előttünk. Pedig, nem kizárólag a kén-dioxidos levegőjéről híresült el világszerte Dél-Bánát legnagyobb városkája. Ilyenkor, nyárelőn például, már negye...

Csodaország hercegnői - A fényképet Jóna Natália készítette

Szinte már feltételes reflexként húzzuk el orrunkat, ha valaki Pancsovát emlegeti előttünk. Pedig, nem kizárólag a kén-dioxidos levegőjéről híresült el világszerte Dél-Bánát legnagyobb városkája. Ilyenkor, nyárelőn például, már negyedik éve kerül megrendezésre egy nemzetközi jellegű karnevál, melyre az idén Montenegróból, Horvátországból, Szlovéniából, Macedóniából, Romániából, Portugáliából, Olaszországból, Németországból is érkeztek fellépők. És természetesen a baráti Kínából, melynek előőrse már szinte egy évtizede őslakosnak számít a margitai ,,buvlyák”, azaz a város ócskapiacának környékén.
Az utcákat, becslések szerint, több mint húszezer ember lepte el. Felvonultak a rézfúvósok, a mazsorettek, a községháza előtti platón pedig Srđan Miković polgármester adta át a város kulcsait a karnevál hoppmesterének. A rendezvény egyik díszvendégeként Henry F. van der Klun úr, az FECC, vagyis az Európai Karneváli Városok Nemzetközi Alapítvány tanácsának az elnöke is jelen volt, aki a városi fesztiválok és parádék bemutatásának, illetve megőrzésének fontosságáról beszélt.
Az ínyenceket a Salaš étterem várta bánáti konyharemekekkel és tamburazenével, a pergő utcai mulatság kedvelőit pedig a The Bestbeat, a Son Cuba son, illetve a Bla Bla Bend együttesek szórakoztatták. A rendezvény fővédnöke ezúttal is a pancsovai képviselő-testület volt. A karneváli őrület szemet kápráztató tűzijátékkal zárult. De mondhatnánk akár úgy is, hogy friss erőre kapott, hiszen a legkitartóbb, ám mégis elpilledt vendégek hajnaltájt hagyták el a város központját.
Jövőre jöjjenek el Önök is mihozzánk!

Címkék: Szamba, szalsza, Pancsova
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szamba, szalsza, Pancsova
Barangoló
Szamba, szalsza, Pancsova
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink