Szakírói kurzus
2020.12.08.
LXXV. évf. 49. szám
Szakírói kurzus

Felhívás felsőoktatási intézmények hallgatói részére

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Kft. (a továbbiakban: PIÜ) Szakírói kurzus címmel – a PIM Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetének (a továbbiakban: OSZMI) szakmai közreműködésével –​ 10 hónapos programot hirdet, amelyre szeretettel várja a színház és a cirkusz világának megismerésére, annak bemutatására kedvet, elhivatottságot érző fiatalokat.

A kurzus célja, hogy a tollforgató hajlamú jelentkezők belülről szemlélve ismerkedjenek meg azzal a közeggel, amelyről majd tudósítanak és véleményt formálnak a médiában; bepillantást nyerjenek a színház és cirkusz munkájába, az előkészületi és a próbafolyamatokba. A program keretében kiemelt figyelem irányul a határainkon kívül dolgozó magyar társulatok alkotásaira, az előadásnéző turnékra, fesztiválokra.

Célcsoport: a Felhívás keretében a magyarországi felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban álló fiatalok jelentkezését várjuk. A programban résztvevők várható száma 10 fő.

A program keretében:

Elméleti és stílusgyakorlati képzésen vesznek részt a kiválasztott jelentkezők az OSZMI-ban.

Lehetőségük nyílik a vidéki és határon túli színházak közös látogatására.

Szemléző, elemző-értékelő, kritikai publicisztikát, művészportrékat, interjúkat írhatnak; készíthetnek színházi és cirkuszi próbákról, előadásokról képriportokat, videoklipeket vagy egyéb audiovizuális sajtóterméket.

A kurzus végén a legjobb írásokat a PIÜ nyomtatott vagy online kiadványaiban megjelentetheti. A felhasználás részleteit a PIÜ a szerzővel kötött külön megállapodásban rendezi.

A program eredményes teljesítést követően ajánló igazolást állítunk ki.

A pandémiára tekintettel, az elméleti képzés online formában való megvalósításának feltételei biztosítottak.

A kiválasztott jelentkezők a program ideje alatt havi bruttó 300 000 Ft ösztöndíjban részesülnek, amennyiben eleget tesznek a Felhívásban és a velük kötött szerződésben foglalt kötelezettségeiknek.

A szakírói kurzus várható kezdő időpontja: 2021.02.15.

A jelentkezés beadási határideje: 2020.12.21. éjfél

A programról, valamint a jelentkezés feltételeiről és menetéről bővebb információ: ITT.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..