Szabadkára került a bajnoki cím

Szabadkára került a bajnoki cím

Szabadka város csapata megnyerte a Játék határok nélkül vetélkedőhöz hasonlító City Games elnevezésű versenyt, és a tavalyi bajnok kragujeváci csapattal együtt képviselheti Szerbiát 2020 nyarán, a nyolc ország tizenhat csapatának részvételével megrendezésre kerülő szlovéniai nemzetközi viadalon.


Foto: Marin Ćuk Vurnek EVENTography 

A döntőt a čačaki városi medencében rendezték, hat város (Nagykikinda, Zombor, Zaječar, Knjaževac, Szabadka, Čačak) legjobbjainak részvételével. A csapatok hat, erőt és ügyességet igénylő versenyszámban mérettettek meg, melynek végén az első helyet az 54 pontot gyűjtött szabadkai együttes szerezte meg, az 51 pontos nagykikindai és a 45 pontos zombori csapat előtt. A táblázat alsó felében Zaječar, Knjaževac és Čačak végzett.

A szabadkai bajnokcsapatot Dejan Franjković, Milan Ivošević, Danilo Čabrilo, Bojan Rašković, Milica Šoštarec és Bognár Nóra alkották. Az edzői feladatokat Srđan Dakić látta el (a negyeddöntőben és az elődöntőben ő is versenyzett), de meg kell említeni Priboj Noémi és Luka Ivković nevét is, akik a negyed- és elődöntőben segítették a szabadkai csapatot.

— A City Games Szabadkát képviselő csapatunk végre teljes volt, és megmutathatta valódi erejét . Itt is látszik, hogy mennyire fontos minden egyes tag, s pár gyengébb megmérettetésünk után végre sikerült a puzzle minden egyes darabkáját a helyére rakni. Megtiszteltetés volt egy ilyen csapatban lenni, és megismerni városunk legkiválóbb sportolóit, akik egyben nagyszerű emberek is. Elejében furcsa volt számomra csapatjátékosnak lenni, hiszen az én sportom individuális, de ilyen kiváló sportolók mellett nem volt nehéz felzárkóznom. Négy játékban töltöttem be pozíciót: a borban, a repülő vízilabdában, a turistában és a mindent eldöntő csónakban. Mivel az előző fordulókban már részt vettem ezekben a játékokban, sikerült pár aprócska trükköt elsajátítanom, ami növelte a teljesítményünket. A čačaki fordulón nem mentünk véletlenre, a felkészülések meghozták a gyümölcsüket, melyet az ST Lab-nak és Srđan Dakićnak köszönhetünk. A verseny alatt végig nagyon jól teljesítettünk, a csapatszellem pedig mindenkiben ott volt, ahogy az adrenalin is. Mindenki tudta és érezte, hogy most ez a mi pillanatunk, nekünk kell a dobogó legfelső fokára állnunk, majd Szlovéniában képviselnünk országunkat, városunkat — mondta Bognár Nóra, sportmászó.

Dejan Vuković, a szabadkai sportszövetség főtitkára nem titkolta örömét a siker kapcsán.

— Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk az első helyet. A csapatban kiváló hangulat uralkodott és talán a csapategység volt az egyik kulcsa annak, hogy az egyébként kitűnő ellenfelek fölé tudtunk kerekedni. A negyeddöntőben és az elődöntőben sem tudtunk a legjobb összeállításban szerepelni, a döntőben azonban csatlakozott hozzánk Bojan Rašković, így a lehető legjobb csapattal utaztunk Čačakra. A játékok során a második helytől hátrább sosem végeztünk, már a harmadik fordulóban élre álltunk, és vezető helyünket megtartottuk a verseny végéig. Büszke vagyok a csapatra, és gratulálok mindenkinek — értékelt Dejan Vuković, a szabadkai sportszövetség főtitkára, aki végigkísérte a csapatot a játékok során.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szabadkára került a bajnoki cím
  • Kenderesi Vilmos
  • 2019.10.16.
  • LXXIV. évfolyam 42. szám
Szabadkára került a bajnoki cím
Facebook

Támogatóink