home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szabadkán megnyílt az ideiglenes hajléktalan szálló
2021.01.11.
LXXVI. évf. 1. szám
Szabadkán megnyílt az ideiglenes hajléktalan szálló

Szabadkán, a Gaj utca 50. szám alatti ideiglenes hajléktalan szálló ma 14 órától fogadja a fedél nélkül élőket. A szállást a Vöröskereszt szabadkai szervezete és a szabadkai Caritas üzemelteti. Az ágyakat, az ágyneműt és az étkeztetéshez szükséges felszerelést a Vöröskereszt biztosítja, a rászorulók szükség szerint ruhát és lábbelit is kapnak. A Vöröskereszt és a Caritas dolgozói és önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak a létesítményben.

A hajléktalan szállót igénybe vevőknek napi háromszori étkezés jár (reggeli, ebédre főtt étel és vacsora), a népkonyha szabályai szerint.

Az egészségügyi prevenciós program keretében a Vöröskereszt a Szabadkai Egészségházzal együttműködve elvégzi a szállást igénybe vevők orvosi vizsgálatát. A COVID-19 és más fertőző betegségek megakadályozása érdekében a hajléktalan szálló működési rendjét a Szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere által kiadott járványellenes intézkedésekhez igazítják.

A hajléktalan szálló szolgáltatásainak igénylésével kapcsolatos eljárást Szabadka Város Szociális Központja bonyolítja le. Szabadka Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésben 500.000 dinárt irányzott elő az ideiglenes hajléktalan szálló működtetésére.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..