home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szabadkán jelenleg a kínai gyártmányú védőoltás vehető fel
Pannon RTV
2021.01.22.
LXXVI. évf. 3. szám
Szabadkán jelenleg a kínai gyártmányú védőoltás vehető fel

Nagyobb tömeg várakozott Szabadkán az új városháza épülete előtt. Mindannyian a koronavírus elleni védőoltás felvételére érkeztek. A tömeges immunizáció szerdán kezdődött el a városban.

A testhőmérséklet mérést követően a négy rendelővé alakított helyiség egyikében lehet felvenni a védőoltást. Először kórképet állítanak fel az orvosok: allergia, gyógyszeres terápia, már meglévő betegségek. Szabadkán most a kínai gyártmányú Sinopharm védőoltást vehetik fel az önkéntes jelentkezők. Miután megkapták a vakcinát felügyelet mellett 15-20 percet kell várakozniuk. Ez az esetleges mellékhatások megfigyelése és amennyiben szükséges, a gyors segítségnyújtás miatt fontos.

Az oltást végző egészségügyi személyzet elmondása szerint az új városháza épületében beoltott pácienseknél eddig még semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak.

A védőoltásra jelentkezők megadott időpontra érkeznek, azonban vannak olyanok is, akik hívás nélkül jöttek el. Azonban nem mindenki veheti fel az oltóanyagot. A védőoltást az ellenjavaslati utasítások szerint nem kellene, hogy megkapják azok, akiknél nem várt mellékhatások léptek fel az előző beadott vakcina után, emellett, akiknek súlyos allergiás kórképük van. Nem javasolják továbbá a várandós és a szoptató nőknek, illetve a 18 éven alatti fiataloknak sem, valamint nagy figyelmet kell fordítani azokra, akik véralvadásgátló terápián vannak, és akiknek súlyos, kontrollálatlan epilepsziájuk van.

Arról, hogy mikor kezdik el Szabadkán a többi gyártó oltóanyagának a beadását egyelőre még nincsenek információk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..