home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szabadkán és Palicson is bővítik a gázvezeték-hálózatot
Kartali Róbert
2020.07.21.
LXXV. évf. 29. szám
Szabadkán és Palicson is bővítik a gázvezeték-hálózatot

Megkezdte az idei évre tervezett gázvezeték-hálózat bővítését a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat. Szabadkán és Palicson a már folyamatban levő munkálatok során mintegy 5,8 kilométerrel bővítik a gázvezetéket. A belvárosban 285 méter csövet fektetnek le, míg Palicson 11 utcában építik ki a földgázelosztó hálózatot, de a közvállalat idei munkatervében további 3 kilométernyi gázvezeték kiépítése is szerepel, a többi közt a Zorka, a Sándor és a Kisbajmok Helyi Közösségek területén. Az érintett városrészeken élő polgárok a tervek szerint az idei fűtési idényben már rácsatlakozhatnak a szolgáltató hálózatára.

A gázvezeték-hálózat bővítése a belvárosban már megkezdődött, a munkálatok jelenleg a Jovan Nenad cár tér és a Matko Vuković utca közötti szakaszon folynak, itt mintegy 100 egyéni és üzleti fogyasztó csatlakozhat a hálózatra. A munkálatok itt július 3-án kezdődtek, a tervek szerint pedig a hónap végére be is fejeződnek. Palicson az új gázvezetékek lefektetésének munkálatai július 6-án kezdődtek, és a 49., 50., 51., 52., 54. és az 55. új utcákat, továbbá a Hajdújárás, a Palicsi szállások, a Temető, valamint a Kosztolányi Árpád utcákat és a Horgosi út jobb oldalát érintik az autópálya irányában. Ezekben az utcákban a munkálatok befejezését szeptember elejére tervezik, így az érdekeltek már ez évben igényelhetik a gázhálózatra való rákapcsolódást.


A szerző felvételei


Ződi Ildikó

— A közvállalat idei munkatervében több mint 8 kilométer gázvezeték kiépítését irányozták elő, ám a járványügyi helyzet miatt nem lehetett korábban megkezdeni a munkát — emelte ki lapunknak Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek igazgatója. Mint mondta, az év végéig további fejlesztések is megvalósulnak, így a kisbajmoki városrészben található Sztapári utcában egy 200 méter hosszúságú gázvezetéket építenek ki, a Sándor Helyi Közösség területén levő 367. új és a Futaki utcában egy 380 méteres gázvezeték létesítését tervezik, a Zorka Helyi Közösség területén levő 10. új és a Proletár brigádok utcában pedig egy 2,5 kilométer hosszú gázvezeték lesz lefektetve.

A Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalatnak jelenleg több mint 11 000 felhasználója van, évente pedig hozzávetőlegesen mintegy 300 új fogyasztóval bővül a felhasználók köre, ami leginkább a gázvezeték-hálózat bővítésének köszönhető. Ezekre a munkálatokra a közvállalat az idén adó nélkül 9,5 millió dinárt különített el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..