home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szabadkai egyeduralom
Tóth Tibor
2012.12.05.
LXVII. évf. 49. szám
Szabadkai egyeduralom

Továbbra is a szabadkai Spartacus csillaga ragyog legfényesebben a szerbiai súlyemelés egén.

Stipan Vert tanítványai továbbra is legyőzhetetlenek, s immár 14. alkalommal, zsinórban pedig 8-adszorra szerezték meg az országos csapatbajnoki titulust, miután a döntő harmadik tornáján is nagy fölénnyel végeztek riválisaik, a zombori Radnički és a bácsi Hercules előtt. A sétaerdei sportcsarnokban megtartott harmadik tornán, akárcsak a tavalyi zárótornán, mindössze a fent említett három csapat vett részt, a többiek anyagi okokra hivatkozva lemondták a szereplést. Persze ez nem csökkenti a szabadkaiak érdemét, ezúttal sem engedtek senkit az első hely közelébe. A Kajdócsi Tamás, Árokszállási Ervin, Rozsnyik Ervin, Kajdócsi Tivadar, Miloš Knežević és Lukács József részvételével versenyző Spartacus 5386 pontot összegyűjtve védte meg országos csapatbajnoki címét, és végzett a 4263 pontos zombori Radnički és a 3931 pontos bácsi Hercules előtt. A főverseny előtt a Spartacus Súlyemelőklub hajdújárási kihelyezett részlegének fiataljai mutatkoztak be a közönségnek. Róluk tudni kell, hogy a Spartacus korábbi kitűnőségének, Haskó Tibornak a vezetésével két hónappal ezelőtt kezdték el az edzéseket, de már most kijelenthető, hogy több tehetséges, szép jövő előtt álló súlyemelő is bontogatja szárnyait a Szabadka melletti településen. A szabadkai súlyemelők egy országos csúcsot is elértek a versenyen. A fiatalabb juniorok mezőnyében Kajdócsi Tamás szakításban — javítva korábbi eredményén — 131 kg-mal állított fel új országos csúcsot. A verseny után Korhecz Gyula, a Spartacus Súlyemelőklub korábbi versenyzője, edzője, nemzetközi súlyemelőbírója, a klub többéves elnökségi tagja visszavonulása alkalmából 64 éves sikeres és folyamatos sportmunkásságáért emlékplakettet vehetett át a Szerb Súlyemelő-szövetség nevében dr. Milan V. Mihajlović elnöktől, a Vajdasági Súlyemelő-szövetség nevében Stojadin Stojšić elnöktől, a Spartacus Súlyemelőklub képviseletében pedig Kiss Ferenc elnöktől és Stipan Vert vezetőedzőtől. Korhecz Gyulával lapunk egyik elkövetkező számában olvashatnak terjedelmes interjút.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..