Szabadka város válságkezelő törzskara: új intézkedések
2020.11.23.
LXXV. évf. 47. szám
Szabadka város válságkezelő törzskara: új intézkedések

Szabadka város válságkezelő törzskara a 2020.11.23-án megtartott 18. rendkívüli ülésén a következő rendeleteket hozta meg:

1. Zárt térben, illetve azokban a helyzetekben, amikor két személy között nem tartható be az előírt távolság, szabadtéren is kötelező a védőmaszk viselése.

2.  A Szerb Kormány rendelete értelmében 2020. november 24-étől 2020. december 3-ával bezárólag a vendéglátó-ipari létesítményeknek (éttermek, kávézók, bárok, klubok stb.), bevásárlóközpontoknak, színházaknak és moziknak, más kulturális intézményeknek, játék- és fogadótermeknek 18.00 órától a következő nap reggel 05.00 óráig zárva kell tartaniuk. Ez alól kivételt képez a gyógyszertárak nyitva tartása, a benzinkutak üzemanyag-árusítási tevékenysége, az éttermek általi étel-kiszállítás, illetve az ételkiadó pultokon keresztül történő kiszolgálás.

3.  A nyilvános helyen történő gyülekezés zárt térben és szabadtéren is tilos, ha egyidejűleg több mint 5 személy csoportosul, azzal, hogy az egymás közötti távolságnak legalább 1,5 méternek kell lennie, illetve minden 4 m²-en csak egy személy tartózkodhat.

4. A védőmaszkok viselését a tömegközlekedési járműveken fokozottan ellenőrzik, a járműben tartózkodó utasok maximális létszámát a jármű kapacitásának a felére korlátozzák.

5. A házi karantén, valamint az érvényben lévő valamennyi járványelleni intézkedés betartásának fokozott ellenőrzése.

6.  Javasoljuk a munkáltatóknak, hogy tegyék lehetővé az otthonról való munkavégzést minden alkalmazott részére, akiknek munkája azt lehetővé teszi.

A jelen parancsban foglalt intézkedések betartása felett Szabadka Város Közigazgatási Hivatala gyakorol felügyeletet a Felügyeleti és Ellenőrző Titkárság révén, munkáját összehangolva az illetékes köztársasági felügyeleti szervekkel.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nyugat-Balkán rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..