home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szabadka ünnepi köntösben
Kartali Róbert
2019.12.14.
LXXIV. évf. 50. szám
Szabadka ünnepi köntösben

Megnyílt a WinterFest névre keresztelt téli vásár Szabadkán. A megnyitó napján feldíszítették a város karácsonyfáját, és az ünnepi fények is kigyúltak. Mindez csodálatos karácsonyi hangulatot kölcsönöz a város központjának.

Az idei karácsonyi kirakodóvásáron mintegy 80 kiállító kínálja portékáit. A már hagyományossá vált, kilencedik alkalommal megszervezett WinterFest témája az idén is a kézműveshagyományok megőrzése, illetve a régi kézművestermékek, a helyi és organikus élelmiszerek, valamint a regionális gasztronómia bemutatása.

Ezt a hangulatos, színes és vidám forgatagot az önkormányzat nevében minden évben a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezi meg — mondta a vásár megnyitóján Bunford Tivadar, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke, aki egyúttal megköszönte a közvállalatnak, hogy odaadó munkájával és igyekezetével évről évre megidézi a karácsony szellemét, és valódi ünnepi hangulatot teremt a városban. Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok igazgatója pedig azt emelte ki, hogy az idei vásárra Szerbia egész területéről érkeztek árusok, így a helybeliek és a városba érkező vendégek is kedvükre válogathatnak a kínálatból. A látogatók megtekinthetik a betlehemet, illetve az ünnepi ajándékokat is beszerezhetik itt: kézművestermékeket, téli ruházati cikkeket, mesekönyveket. Sok finomság is vásárolható, például méz, különféle sajtok és füstölt húsok, illetve az idén sem maradhat el a kínálatból a forralt bor meg a kürtőskalács. A vásár szervezői arra is figyeltek, hogy csak olyan vállalkozók, cégek és kézművesek kínálhassák termékeiket, akiknek portékája illeszkedik az ünnepi hangulathoz, az pedig külön elismerést érdemel, hogy petárdákat és tűzijátékot nem árusíthatnak a standokon. A WinterFest negyven napon át, azaz 2020. január 13-áig várja az érdeklődőket.

A vásár megnyitójának napján működésbe lépett a város díszkivilágítása is, melyre az idén mintegy 5 millió dinárt költöttek. Ennek köszönhetően esténként ünnepi fényárban úszhat a város, a főtéren a gyerekek legnagyobb örömére pedig ezúttal is megtalálhatóak azok a kivilágított díszfigurák, amelyek előtt általában hosszú sorok kígyóznak, hogy a szülők egy-egy ünnepi képet készíthessenek a csemetéikről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..