home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Szabadka polgármestere: „Fegyelemre van szükség”
Fehér Márta
2020.03.16.
LXXV. évf. 11. szám
Szabadka polgármestere: „Fegyelemre van szükség”

Szabadkán március 16-án ülésezett a Válságkezelő Városi Törzskar, melyen Bogdan Laban polgármester, a törzskar parancsnoka elnökölt. Ezt követően a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott városi intézkedéseket sajtótájékoztatón jelentette be.

A városi és peremvárosi járatok a szombaton, vasárnap, illetve állami ünnepeken érvényes menetrend szerint közlekednek, éjszakai járatokat nem indítanak.

A kávézók, éttermek 8-tól 20 óráig tarthatnak nyitva, és legfeljebb 50 ember tartózkodhat zárt helyen.

Mától zárva tartanak a bölcsődék, óvodák, nyugdíjasklubok és -központok, minden sportlétesítmény.

A városi közigazgatás tájékoztató telefonos ügyeletet vezet be.

A közintézményekben, közvállalatokban dolgozók közül a krónikus betegek és a 60 évnél idősebbek számára biztosítani kell az otthoni munkavégzést.

A kommunális közvállalatok munkája nem szünetel, így például a Köztisztasági Vállalat a megszokott beosztás szerint szállítja el a háztartási hulladékot.

Az iskolákat tájékoztatták a távoktatás megszervezésének módjáról, és megkapták a szükséges utasításokat. A népkonyhán étkezők főtt étel helyett ételcsomagot kapnak, ezeket a Vöröskereszt juttatja el a felhasználóknak.

Szabadka polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az adott helyzetben fegyelemre, valamint a szükséges intézkedések bevezetésére és betartására van a legnagyobb szükség. Megismételte: a 65 évnél idősebb személyek nem mehetnek ki otthonukból.


Szabadkai utcarészlet 2020. március 16-án (Roncsák Alexander felvételei)


Városháza


A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium bejárata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..