home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szabadka: piacnyitás
Hét Nap Online
2020.04.21.
LXXV. évf. 16. szám
Szabadka: piacnyitás

A szabadkai válságkezelő városi törzskar a 2020. 04. 21-én megtartott hatodik rendkívüli ülésén új rendelkezést fogalmazott meg.

Az új rendelet értelmében 2020. április 21-étől ismét engedélyezik a Szabadka Város Önkormányzatának területén üzemelő (szabadtéri és zárt terű) zöldségpiacok működését.

— A megnyitással a munkáltatók – a piacok üzemeltetői kötelesek a dolgozóknak és a szolgáltatásokat igénybe vevőknek (a bérlőknek és a vásárlóknak) biztosítani illetve lehetővé tenni a biztonság és egészség megőrzését célzó óvintézkedések alkalmazását, de különösen a SARS-CoV-2 vírus okozta koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére vonatkozó intézkedéseket (mint az egymás közötti távolság betartása, a fertőtlenítés és a védőeszközök, vagyis a szájmaszk és védőkesztyűk viselése), és külön tervet készíteni az intézkedések foganatosításáról, amely a törvénynek és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően meghozott okirat részét képezi.

— A szolgáltatásokat igénybe vevők (a bérlők és a piaclátogatók, illetve vásárlók) kötelesek betartani a piaci dolgozók utasításait, és alkalmazni az egymás közötti távolság betartására és a személyes védelmet szolgáló eszközök használatára előírt, illetve kiszabott intézkedéseket.

— A munkáltatók — a piacok üzemeltetői kötelesek a zárt terű piacokon, illetve a piacok zárt területein lehetővé tenni a dolgozóknak és a szolgáltatásokat igénybe vevőknek a zárt terű piacon, illetve a piac zárt területén egy időben tartózkodó személyek maximális számát korlátozó óvintézkedések alkalmazását.


Képek: Pannon RTV (Raffai Csaba)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..