home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
Szabadka jelölése Európa 2024. évi sportvárosának
Kovács Laura
2023.05.19.
LXXVIII. évf. 20. szám
Szabadka jelölése Európa 2024. évi sportvárosának

Az ACES Europe (Európai Sportfővárosok és Sportvárosok Szövetsége) bejelentette, Szabadkát felvették azok közé a városok közé, amelyek elnyerhetik az Európa Sportvárosa címet 2024-re. Erről ma tartott sajtótájékoztatót a városi sajtóközpontban Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Gian Francesco Lupateli, az ACES Europe elnöke és Hugo Alonso, az ACES Europe főtitkára.

Az ACES Europe egy olyan nonprofit szervezet Brüsszelben, amely évente kiosztja a Világ Sportfővárosa, az Európa Sportfővárosa, a Sportrégió, a Sportsziget és a Sportváros elismeréseket — ismertette Hugo Alonso, az ACES Europe főtitkára.
— Különféle kategóriákkal rendelkezünk, mert az Európa Sportfővárosa cím csak egyetlen várost illet meg, és az idén Glasgow kapta. Emellett vannak különféle csoportosítások a városok méretei szerint is. Szabadka olyan város, amely jelölt lehet az Európa Sportvárosa címre, mely kategóriába a 25 000 és a félmillió közötti lakosságszámú települések jelentkezhetnek. A jelentkező városnak 12 kvalifikációs kritériumnak kell megfelelnie, amelyek összesen 100 pontot érhetnek. Az értékelés szempontjai közé tartozik az oktatás, a kultúra, a klubok, a beruházások, illetve azok hatása, a szervezettség és még sok más tényező. Néhány hét múlva elkészítjük a hivatalos értékelésünket, és kiderül, hogy Szabadka megkapja-e az Európa Sportvárosa címet.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere elmondta, az önkormányzat célja a jövőben is befektetni a sportinfrastruktúrába, a sportklubokba, hogy még több fiatalt tudjanak bevezetni a sport világába.
— Szabadka modern város, tele európai bájjal, de hagyományokban is gazdag. Különösen szeretjük kiemelni a sokszínű multikulturalizmusunkat, melyre büszkék vagyunk. Szeretünk dicsekedni azzal, hogy városunk a sport városa, és jogosan állíthatjuk ezt, hiszen a szabadkai sportolók jelen vannak minden nagy versenyen, számos érmet szereznek. A szavak mögött gazdag hagyomány rejlik, melyet több generáció sportmunkásai hoztak létre, akik számos európai és olimpiai bajnokot neveltek ki. Szeretném megköszönni vendégeinknek, hogy ellátogattak városunkba, és Szabadkát
jelölték Európa Sportvárosának a 2024. évben. Remélem, csodálatos élményekkel gazdagodtak városunkban, és hamarosan jó hírekkel szolgálnak számunkra. Köszönjük a látogatást, és izgatottan várjuk a bejelentést — zárta le a sajtótájékoztatót Stevan Bakić.

Fényképezte: Kovács Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..