home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Szabadka betűi piros-fehér-zöldek
(Tha)
2023.06.28.
LXXVIII. évf. 26. szám
Szabadka betűi piros-fehér-zöldek

Mától piros-fehér-zöld színű betűkkel, magyar felirat is hirdeti Szabadka nevét az autópálya északi feljárójánál, Palicson. A magyar elnevezés a már korábban kihelyezett cirill és latin Subotica felirat mellé került, amely a szerb zászló színeiben, piros, kék és fehér betűkkel készült. A magyar felirat hiányára korábban a Vajdasági Magyar Szövetség is felhívta a város- és az államvezetés figyelmét.


Fotók forrása: Facebook

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnöke, valamint dr. Pásztor Bálint szerbiai parlamenti képviselő, a VMSZ alelnöke a közösségi médiában tette közzé a magyar felirat fotóit. Pásztor István megjegyezte, ebben állapodott meg a szerb elnökkel, aki betartotta a szavát, „még úgy is, hogy többen voltak, akik az egészet el akarták fülelni!”

A Pannon RTV információi szerint a világítást már szerelik, a felirat kihelyezése körüli munkálatok pedig péntekre fejeződnek be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..