Szabadka beindította a fertőtlenítő szerek gyártását

Szabadka beindította a fertőtlenítő szerek gyártását

Bogdan Laban szabadkai polgármester kezdeményezésére Bajmokon megkezdődött a közterületek és épületek fertőtlenítésére szolgáló szerek gyártása.

A nátrium-hipokloritról van szó, olyan oldatról, amelyet az Egészségügyi Világszervezet is ajánl a COVID-19 vírus megsemmisítésére szolgáló leghatásosabb szerként. A Lukas cég üzemében állítják elő, amely a városnak díjmentesen felajánlotta üzemét, a gépeket pedig az Alex Engineering & Construction adományozta. Laban polgármester külön köszönetet mondott ezért — ahogyan fogalmazott — a jelentős segítségért a közös harcban, s bejelentette, hogy rövidesen megkezdik a szer szétosztását a közintézmények, valamint a nehéz anyagi helyzetben levő polgárok között.

— Az Alex cég két új berendezést bocsátott a rendelkezésünkre, amelyek naponta 1000 liter nátrium-hipokloritot állítanak elő. Köszönet nekik ezért, és különösen Aleksandar Obradović igazgatónak, mert segítettek, hogy kellő időben reagáljunk, s megkezdjük a munkát, azaz ellássunk minden közintézményt és –vállalatot, és hogy fertőtlenítsük az egész várost, hangsúlyozta Laban.

Aleksandar Obradović, a belgrádi Alex Engineering & Construction cég igazgatója elmondta, hogy ez az oldat egyébként igen drága, de az egészségházak, a napközik, a piacok és más szabadkai közintézmények az önkormányzatnak köszönhetően ingyen fogják megkapni.

— Cégként társadalmi felelősséget éreztünk, hogy segítsünk a válsághelyzetben, mert szeretnénk a polgármesterrel és Szabadka Várossal lehetővé tenni a lakosság számára, hogy normálisan működjenek, már amennyire ez a jelenlegi helyzetben lehetséges — üzente Obradović.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szabadka beindította a fertőtlenítő szerek gyártását
Szabadkai Napló
  • Hét Nap Online
  • 2020.04.07.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Szabadka beindította a fertőtlenítő szerek gyártását
Szabadkai Napló
  • Hét Nap Online
  • 2020.04.06.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Facebook

Támogatóink