home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szabadka Város Ombudsmani Hivatalának közérdekű közleménye
2021.09.16.
LXXVI. évf. 37. szám
Szabadka Város Ombudsmani Hivatalának közérdekű közleménye

A Szerb Köztársaság Alkotmánya a szavatolt emberi jogokról szóló részében előírja, hogy a szociális és megélhetési nehézségek leküzdéséhez, valamint az alapvető létszükségletek kielégítési feltételeinek megteremtéséhez a társadalom támogatására szoruló polgárok és családok szociális védelemre jogosultak, amely a szociális igazságosság, az emberiesség és az emberi méltóság tiszteletben tartásának elvein alapul.

Hazánkban nincs egy átfogó törvény, amely valamennyi jogot szabályozná, így a fogyatékkal élő személyek, a kisnyugdíjasok, a tászorulók és a gyermekek megsegítését szolgáló támogatásokat sem. Az egyes rendelkezéseket több törvényből és jogszabályból tudjuk csak összeollózni, és gyakran nem is elegendőek ahhoz, hogy megértsük a jogérvényesítés menetét.

Hogy a lakosság jobb betekintést nyerjen a hatályos jogszabályokba, hogy tájékoztassa és felkeltse az emberek érdeklődését, Szabadka város helyi ombudsmanja egy tájékoztatót készített a fogyatékkal élők, a kisnyugdíjasok, a rászoruló felnőttek és a gyermekek jogairól és a nekik szánt támogatásokról.  

Az útmutató a köztársaság és a szabadkai önkormányzat által biztosított támogatásokat dolgozza fel,  különös figyelmet szentelve a gyermekes családok anyagi támogatásának és a közvállalatok  által nyújtott támogatásoknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..