home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának értesítése
(—)
2014.01.31.
LXIX. évf. 5. szám
Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának értesítése

Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának vezetője ÉRTESÍTI a Szabadka Város területén élő polgárokat, hogy a népképviselők megválasztására tartandó választások 2014. március 16-ára lettek kiírva.

Szerb Köztársaság
Vajdaság Autonóm Tartomány
Szabadka Város
KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL
Iratszám: IV-00-013-4/2014
Kelt: 2014. január 29-én 
24000 Szabadka
Szabadság tér 1.
Tel. 626-859
UDM/MBM

  A népképviselők megválasztására tartandó választások kiírásáról szóló rendelet (az SZK Hivatalos Közlönyének 8/14 száma), a Szerb Köztársaság Nemzetgyűlése képviselőinek megválasztásáról szóló törvény 10. szakasza (az SZK Hivatalos Közlönyének 35/00, 57/03, 72/03, 18/04, 85/05, 101/05, 10/08, 104/09, 28/11 és 36/11 száma), az egységes választói névjegyzékről szóló törvény 14. szakasza (az SZK Hivatalos Közlönyének 104/09 és 99/11 száma), az egységes választói névjegyzékről szóló törvény alkalmazására vonatkozó utasítás IV. fejezetének 10. pontja (az SZK Hivatalos Közlönyének 15/12 száma) és a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendelet 28. szakasza (Szabadka Város Hivatalos Lapjának  6/10 és 8/13 száma) alapján Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának vezetője

É R T E S Í T I
a Szabadka Város területén élő polgárokat, hogy a népképviselők megválasztására tartandó választások 2014. március 16-ára lettek kiírva.
A választási cselekmények a rendelet meghozatalának napjával kezdődnek meg.
A Szabadka Város területén állandó lakcímmel rendelkező polgárok betekinthetnek az egységes választói névjegyzék Szabadka Város területére vonatkozó részébe, és kérhetik az abban szereplő adatok bejegyzését, törlését, módosítását, kiegészítését vagy kiigazítását, a törvénnyel meghatározott módon és eljárással.
A választási jelöltlista kihirdetésétől az egységes választói névjegyzék részébe betekinthetnek a listaállítók is, vagy azok a személyek, kiket a törvénynek megfelelően felhatalmaznak, a polgárokkal azonos módon és eljárás szerint.
A választói névjegyzékbe – a személyes adatok védelmét szabályozó törvénnyel összhangban – betekintés nyerhető elektronikus úton is, az Igazságügyi és Államigazgatási Minisztérium honlapján, a polgárok személyi száma segítségével.
Ahhoz, hogy képviselőt válasszon a köztársasági nemzetgyűlésbe, illetve hogy képviselővé válasszák, joga van a Szerb Köztársaság minden nagykorú, cselekvőképes állampolgárának, kinek állandó lakhelye a Szerb Köztársaság területén van.
A választások kiírásáról szóló rendelet meghozatalát követően Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felveszi a választói névjegyzékbe mindazokat a kiskorú személyeket, kikről adatokkal rendelkezik, és akik legkésőbb a választások napján szavazójogot szereznek.
Amennyiben a nagykorúvá vált, vagy a választások napjáig nagykorúvá váló polgár megállapítja, hogy a közigazgatási hivatal nem vette fel a választási névjegyzékbe, jelentkezzen a lakhelye szerinti hivatalban és mutassa be személyi igazolványát. Ha azt csak a választási lista lezárása után veszi észre, az Igazságügyi és Államigazgatási Minisztériumhoz kell fordulnia vagy a lakhelye szerinti közigazgatási hivatal, révén, vagy közvetlenül.
Az országon belül áttelepített személyek (kiknek lakhelyük Koszovó és Metóhia Autonóm Tartomány területén, tartózkodási helyük pedig Szabadka Város területén van) a népképviselők választásán gyakorolhatják választási jogaikat, és a tartózkodás bejelentéséről szóló bizonylat és a telepesi igazolvány bemutatása mellett betekinthetnek az egységes választói névjegyzék Szabadka Város területére vonatkozó részébe, és kérhetik az abban szereplő adatok bejegyzését, törlését, módosítását, kiegészítését vagy kiigazítását, a törvénnyel meghatározott módon és eljárással.
Legkésőbb öt nappal az egységes választói névjegyzék lezárása előtt a polgárok kérelmezhetik a közigazgatási hivataltól annak bejegyzését az egységes választói névjegyzékbe, hogy a polgár a népképviselők választásán belföldi tartózkodási helye szerint fog szavazni.
Legkésőbb öt nappal az egységes választói névjegyzék lezárása előtt a polgárok kérelmezhetik a közigazgatási hivataltól annak bejegyzését az egységes választói névjegyzékbe, hogy a polgár a népképviselők választásán külföldi tartózkodási helye szerint fog szavazni.
Az egységes választói névjegyzéket 2014. február 28-án 24,00 órakor zárják le.
Az egységes választói névjegyzék lezárását követően a minisztérium a névjegyzékben történő minden változtatást (bejegyzés, törlés, módosítás, kiegészítés vagy kiigazítás) a törvénnyel előírt módon és eljárás szerint hajtja végre, legkésőbb 72 órával a választások megtartása előtt.
Az egységes választói névjegyzékben történő változtatásokat a minisztériumnál, illetve Szabadka Város Közigazgatási Hivatalánál lehet kérelmezni.
Az egységes választói névjegyzékben történő változtatások iránt közvetlenül benyújtott kérelmek ügyében a minisztérium a törvénnyel előírt módon és eljárással azonnal, de legkésőbb a kérelem kézhezvételétől számított 24 órán belül határozatot hoz.
Szabadka Város polgárai betekinthetnek az egységes választói névjegyzék Szabadka Város területére vonatkozó részébe, és érvényes személyi igazolvány felmutatása mellett kérhetik a választói névjegyzékben szereplő adatok bejegyzését, törlését, módosítását, kiegészítését vagy kiigazítását, az alábbi beosztás szerint:

SZABADKA TELEPÜLÉS TERÜLETÉN:

Minden munkanapon 7,30-tól 15,30-ig és szombatonként 8,00-tól 12,00 óráig a Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Általános Közigazgatási és Közös Ügyek Titkársága – Általános közigazgatási és közös ügyek szolgálatának hivatali helyiségeiben – a Városháza II. emeleti 215-ös irodában, legkésőbb 2014. február 28-án 24,00 óráig, mikor az egységes választói névjegyzéket lezárják.

A VÁROS KÖRNYÉKI TELEPÜLÉSEKEN:

BAJMOK ÉS MIŠIĆEVO - A Bajmoki Helyi Hivatal helyiségeiben, munkanapokon 7,30-tól 15,30-ig.
KIRÁLYHALOM - A Királyhalmi Helyi Hivatal helyiségeiben kedden és pénteken 7,30-tól 15,30-ig.  
BÉKOVA - A Békovai Helyi Hivatal helyiségeiben, szerdás és pénteken 7,30-tól 15,30-ig.    
CSANTAVÉR, DUSANOVÓ ÉS VISNYEVÁC- A Csantavéri Helyi Hivatal helyiségeiben, minden munkanapon 7,30-tól 15,30-ig.
ALSÓ, FELSŐ TAVANKÚT ÉS MÉRGES - A Tavankúti Helyi Hivatal helyiségeiben, minden munkanapon 7,30-tól 15,30-ig.
GYÖRGYÉN - A Györgyéni Helyi Hivatal helyiségeiben, hétfőn és csütörtökön 7,30-tól 15,30-ig.
HAJDÚJÁRÁS - A Hajdújárási Helyi Hivatal helyiségeiben, hétfőn és csütörtökön 7,30-tól 15,30-ig.   
KELEBIA - A Kelebiai Helyi Hivatal helyiségeiben, szerdán és pénteken 7,30-tól 15,30-ig.
KISBOSZNIA - A Kisboszniai Helyi Hivatal helyiségeiben, hétfőn és csütörtökön 7,30-tól 15,30-ig.
ÚJZSEDNIK - Az Újzsedniki Helyi Hivatal helyiségeiben, hétfőn és csütörtökön 7,30-tól 15,30-ig.
PALICS - A Palicsi Helyi Hivatal helyiségeiben, minden munkanapon 7,30-tól 15,30-ig.
NAGYFÉNY - A Nagyfényi Helyi Hivatal helyiségeiben, kedden, szerdán és pénteken 7,30-tól 15,30-ig.
LUDAS - A Ludasi Helyi Hivatal helyiségeiben, szerdán és pénteken 7,30-tól 15,30-ig.
A KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJE
Ušumović Davčik Marija okl. jogász s.k.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..