home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szabadidőpark Horgoson
Kovács Laura
2023.08.01.
LXXVIII. évf. 30. szám
Szabadidőpark Horgoson

Horgoson folyamatosan alakul és egyre több tartalommal bővül a Bara Szabadidőpark. Sors Róbert, Horgos Helyi Közössége Tanácsának elnöke és Vass Zoltán, a Magyarkanizsai Községi Tanács tagja nemrégiben bejárta a helyszínt.

Az eddig elvégzett munkálatokról, a megoldott feladatokról és a további tervekről Vass Zoltán nyilatkozott a sajtónak, illetve két helybeli, Dávid József és Nagy Olivér. 

Vass Zoltán néhány évvel ezelőtt látta meg a lehetőségét annak, hogy egy nagy zöldterületből remek teret lehetne kialakítani a fiataloknak, ahol sportolhatnak, illetve a szabadidejüket tölthetik.
— 2018—2019-ben fogalmazódott meg, hogy valamilyen rekreációs sporttevékenységre próbáljuk meg ezt a helyet kialakítani. Sajnos mindez elég sokáig a beszélgetések szintjén maradt. Jött a COVID, se pénz, se posztó, semmi nem volt abban az időben, hogy ezzel foglalkozzunk. 2021 őszén jutottunk oda, hogy ne csak beszélgessünk, hanem meg is jelenjenek a munkagépek. 2021-ben a strandröplabdapályát sikerült megcsinálni, a következő évben pedig a kosárlabdapályát. ’21-ben már hozzáfogtunk eligazítani a kis focipályának a terepet, elkezdtük készíttetni a kaput. Ezt 2022-ben idézőjelben befejeztük, mert valójában rekreációs célra terveztük ezt az egészet, és úgy is érzem, hogy ennek a közösségnek nagyjából ennyi ereje van most. Nem tudnánk egy olyan focipályát fenntartani, amelyet öntözni kell, nagyobb karbantartást igényel, várjuk, hogy a természetes zöld kifakadjon, és onnantól kezdve talán jobb lesz. Az idén a fiúk kihozták a kaput, mert ők úgy gondolták, hogy focizni márpedig kell, és ez szerintem azt mutatja, hogy ennek a történetnek van létjogosultsága. Szinte az összes forrás önkormányzati volt, vagy pedig a helyi és a kanizsai közvállalattól, tehát a Komunalactól és a Vodovodtól kaptunk még hozzá segítséget.

Dávid József a fiával szokott kilátogatni a parkba.
— Ha a horgosiak nevében beszélhetek, akkor nagyon örültünk ennek a kezdeményezésnek és annak is, hogy megvalósult, mert a szabadidőpark nagyon sok lehetőséget ad egészen kisgyermekkortól a felnőttkorig arra, hogy az ember kikapcsolódjon, játsszon, és én a kisfiamnak olyan dolgokat tanítsak meg, amelyeket most tanul meg először. A tapasztalatom az, hogy itt biztonságosabban tudunk játszani, szaladgálni. A sportpályákon kívül vannak nagyobb homokdombok, ahol tudunk homokozni. Illetve a kosárpályán tanult meg a kisfiam először biztonságosan motorozni.

Nagy Olivér örül, hogy végre hallani az utcában gyerekricsajt.
— Amikor legutóbb ebben az utcában gyerekricsaj volt, akkor még az én generációm játszott, és azóta ez eltűnt, viszont ezzel a térrel visszajött. Késő délutánonként, estefelé mindig vannak itt emberek. Hol kevesebben, hol többen, de folyamatosan jönnek ide a gyerekek. Nagyon jó, hogy van csapvíz, mert az embernek nem kell cipelni a vizet magával. A toalett hasznos lenne még, vagy zuhanyzó később, ha ezt még meg lehetne oldani, illetve az éjjeli világítás. Ha késő estig tudnánk játszani, az még érdekesebb lenne. Én nem akarok nagyon sokat kívánni, de ha kérdezik, hogy mi az, amitől jobb lehetne, akkor elmondom, de már így is nagyon jó.

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..