Sza-Ma-Si tábor

Sza-Ma-Si tábor

A meghívásra, melyet még 2015 őszén tolmácsolt idelent, délen Ágoston László Zsolt, a balatonszabadi Thália Művészetbarát Egyesület fiatal elnöke, ez év június 20-a és 24-e között válaszolt részvételével a torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon gyermeknéptánc- és citeracsoportja.

A balatonmelléki és a torontáli testvértelepülések együttműködésében a kultúrának jelentős szerepe van. A felnőtt amatőr színjátszók kölcsönös vendégszereplése után a közelmúltban a debellácsi gyermekek kaptak táborozási lehetőséget. Tekintettel, hogy az elképzelés kivitelezésében a Siómaros és Fokszabadi egyesüléséből keletkezett Balatonszabadi, továbbá a szomszédos Siójut önkormányzata, illetve különböző művelődési és civil egyesületei vállaltak partnerséget, az aktivitások helyszínét találóan Sza-Ma-Si tábornak nevezték el a szervezők. A torontálvásárhelyiek tizenkilenc fős diákcsoportját Juhász Irén szülő, Kovács Csilla néptáncoktató, Kovács József citeratanár és Horti László kultúrigazgató, a falu helyi közösségének elnöke kísérte el az útra.

A helyszínen tapasztalt élményeket a balatonszabadi községi lap, a Szabadi Szó júliusi számában közölt szakmai beszámoló alapján vázoljuk fel. Az idézett, Összefogásból jeles kiegészítő címet viselő írás „elkövetője” Molnár Gyöngyi volt.

„A helyi társszervezők közös igyekezetének köszönhetően a gyerekek a Kossuth Körben falubejáró kocsikázással és egy Siómaros—Torontálvásárhely-focimeccsel, az Onogurok segítségével hagyományőrző játékokkal és harci bemutatókkal, a Faluépítők jóvoltából hajókázással és tihanyi kirándulással, a Népdalkör közreműködésével magyar népdalok tanulásával, a Thália támogatásával balatoni fürdőzéssel és közös tábortüzes bulival, a Polgárőrségtől tűzoltósági látogatással gazdagodtak.”

A két testvértelepülés ifjúságának barátkozása várhatóan már ez év októberének első hétvégéjén folytatódik Torontálvásárhelyen.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Sza-Ma-Si tábor
Bánáti Újság
  • Bacsik Lőrinc Natália
  • 2020.06.05.
  • LXXV. évfolyam 23. szám
Sza-Ma-Si tábor
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink