home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Švejk, Indul a bakterház és Páratlan páros az újszegedi színpad műsorán
(—)
2014.04.02.
LXIX. évf. 14. szám
Švejk, Indul a bakterház és Páratlan páros az újszegedi színpad műsorán

Az idén nyáron Kecskemétről és Székesfehérvárról is érkezik előadás Újszegedre, a Szegedi Szabadtéri Játékok pedig a Szegedi Nemzeti Színházzal együttműködve új bemutatót tart a ligetben. A vígjáték-bohózat-komédia hármasán kívül az elmaradhatatlan programok is várják a közönséget.

Az idén is igazi családi kikapcsolódást kínál az Újszegedi Szabadtéri Színpad, melynek műsorát Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója jelentette be. Kiváló vidéki színházak vendégjátékai érkeznek, a fesztivál a szegedi teátrummal is együttműködik, illetve a már jól megszokott és megkedvelt programok is szerepelnek a műsorban. A korábbi évekhez képest több előadást láthatnak a nézők a romantikus hangulatú ligetben: összesen hat produkció kilenc előadásban kerül színre.

A felhőtlen családi szórakozást már a műfajok hármasa is jelzi: vígjáték-bohózat-komédia várja a nézőket. A sort a Szegedi Nemzeti Színházzal közösen színre vitt előadás nyitja július 25-én és 26-án. A Szabadtéri ezzel a koprodukcióval kívánja még szorosabbra fűzni az eddig is kitűnő kapcsolatát a színházzal. Így már nem csupán a Szegedi Szimfonikus Zenekarra, a színház ének- és tánckarára, a Szegedi Kortárs Balettre és a Dóm téren jelentős munkát végző műszaki személyzetre számítanak az évad során, hanem a prózai társulatra is. A Švejk, a derék katona, Jaroslav Hašek népszerű műve Bodolay Géza rendezésében kerül színre. A vígjáték címszerepét Sorbán Csaba alakítja, partnerei többek között Szilágyi Annamária, Jakab Tamás, Pataki Ferenc, Kárász Zénó és Gömöri Krisztián.

Az idén negyedik előadását hozza Újszegedre a Kecskeméti Katona József Színház. A visszatérő partner produkcióit imádja a közönség, nagy sikereket aratott korábban a ligetben. Július 29-én és 30-án Ray Cooney Páratlan páros című bohózatával érkezik a társulat. A fergeteges darab rendezője és egyik főszereplője a kecskeméti színház igazgatója, Cseke Péter. Egyik partnere, Szerednyey Béla az idén duplázik a Szabadtérin, hiszen a Dóm téri Mamma Mia! musicalben is szórakoztatja a közönséget.

Új együttműködő partnerként köszönti a fesztivál a székesfehérvári Vörösmarty Színházat, melyből augusztus 8-án és 9-én Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiája érkezik. A legendás film — melynek számtalan mondata szállóigévé vált — irodalmi alapanyagát Bereményi Géza dolgozta át színházi előadássá. A produkciót Bagó Bertalan, a színház művészeti vezetője rendezte, akinek nevéhez az elmúlt évek egyik legnagyobb Dóm téri sikere, a 2010. évi Hair című musical fűződik. A baktert Gáspár Sándor alakítja, a banyát Kubik Anna, és láthatjuk még színpadon Derzsi Jánost, Závodszky Noémit és Sághy Tamást is.

Nem maradhat ki az újszegedi színpad műsorából az évek óta igen népszerű SzegeDixie Gála sem. A fő szervező Storyville Jazz Banden kívül augusztus 3-án fellép a Benkó Dixieland Band is. Szintén elmaradhatatlan programként szerepel a műsorban a Néptáncfesztivál (július 11.) és a Nótaest (július 20.).

A belépők értékesítése a nyári programra megkezdődött, az előadásokra már 1500 forintért is lehet jegyet váltani.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..