home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Svédország nyerte a férfi kézilabda Európa-bajnokságot
MTI
2022.01.31.
LXXVII. évf. 4. szám
Svédország nyerte a férfi kézilabda Európa-bajnokságot

A döntőben Spanyolországot győzték le. Két gólnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a csapatok között. A győztes gólt Niclas Ekberg dobta időn túli büntetőből.

Svédország nyerte a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután 27-26-ra nyert az előző két kontinenstornán győztes Spanyolország ellen a vasárnapi budapesti döntőben.

A svédek hatodik alkalommal játszottak a kontinenstorna fináléjában, és egy vereség mellett ötödször győztek. A spanyoloknak ez volt a hetedik döntőjük, és két siker mellett az ötödik vereségük. A meccs legjobbja Palicka lett, aki 11 védéssel és egy góllal zárt. A túloldalon a veszprémi Rodrigo Corrales öt, Gonzalo Pérez de Vargas három védést mutatott be. A Telekom Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda egyszer talált be.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A világbajnok Dánia nyerte a bronzérmet, mivel hosszabbítás után 35-32-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a vasárnapi helyosztón, a budapesti MVM Dome-ban.  Dánia hetedik alkalommal nyert érmet Európa-bajnokságon. A mezőny legeredményesebb játékosa Jacob Holm volt tíz góllal. A meccs legjobbjának Kentin Mahét választották.

A torna gólkirálya az izlandi Ómar Ingi Magnússon lett, aki nyolc meccsen nyolcvan lövésből 59 alkalommal talált a hálóba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..