home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Svédország–Svájc 1:0 (0:0)
Tóth Tibor
2018.07.03.
LXXIII. évf. 26. szám
Svédország–Svájc 1:0 (0:0)

Nyolcaddöntő

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 64 042 néző, vezette: Skomina (szlovén)

Gólszerző: Forsberg a 66. percben.

Svédország: Olsen – Lustig (Krafth), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (Olsson) – Berg (Thelin), Toivonen.

Svájc: Sommer – Lang, Djourou, Akanji, Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Seferovic), Zuber (Embolo) – Drmic.

A svédektől védekező taktikát várt mindenki, ám az 1994 óta újra világbajnoki negyeddöntőbe jutott skandinávok domináltak az első félidőben.

Előbb Berg, majd Ekdal adódott lehetőség, a félidő vége előtt újra Berg került főszerepbe, de Sommer óriásit védett. A mezőnyjátékot Forsberg gólja törte meg a második félidő közepén, amikor a jelenlegi válogatott legnagyobb csillaga a tizenhatosról lövésre szánta el magát, a labda pedig Akanji érintésével csapódott a jobb felső sarokba.

A svájciak két cserével próbálták felpörgetni a játékot, de csak helyzetekig jutottak, míg a svédek egy kontra végén büntetőt kaptak. A játékvezető a VAR használatát követően visszavonta a tizenegyest, és szabadrúgást ítéltek a svédek javára, az eredmény azonban már nem változott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..