home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Svéd küldöttség Szabadkán
(T. T.)
2014.03.25.
LXIX. évf. 13. szám

Christer Asp, Svédország belgrádi nagykövete és a svédországi Sandviken község képviselői szabadkai látogatásuk során a jövőbeli együttműködési lehetőségekről folytattak megbeszélést Maglai Jenővel, Szabadka polgármesterével és Dragi Vučkovićtyal, az észak-bácskai körzet vezetőjével.

A nagykövet és az 1862-ben alapított svéd iparváros küldöttsége nem véletlenül választotta Szabadkát látogatása célpontjául. A nagykövet elmondta, hogy az észak-bácskai régió dinamikusan fejlődik.

— A svéd vállalatok az utóbbi időben elkezdtek érdeklődni a szerbiai befektetések iránt. Ennek legfőbb oka Szerbia ama törekvése, hogy minél előbb az Európai Unió tagjává váljon, amit Svédország is támogat. Reméljük, hogy ez a törekvés további együttműködést eredményez, nemcsak a cégek, hanem a régiók és a városok között is — emelte ki a nagykövet.

Dragi Vučković, az észak-bácskai körzet vezetője szerint a közvetlen kooperáció a cél, és semmi sem nehéz vagy bonyolult, ha valamit el szeretnénk érni.

Slobodan Vojinović, a Körzeti Gazdasági Kamara elnöke kiemelte, hogy az együttműködés főleg a fém– és az építőipart, valamint a mezőgazdaságot érintheti majd.

Maglai Jenő kiemelte, hogy a svédországi küldöttség kétnapos itt-tartózkodása elsősorban a gazdasági kapcsolatteremtést és a kapcsolatok elmélyítését célozta meg.

— Mindenképp arra számítunk, hogy a találkozó után Szabadkán svéd befektetők fognak megjelenni. Először történik meg, hogy egy ilyen megbeszélést konkrét, több mint harminc gazdasági szubjektummal folytatott tárgyalás és megismerkedés követ. Fontos kiemelni, hogy a kétnapos látogatást az észak-bácskai körzet, az önkormányzat és a Regionális Gazdasági Kamara közösen szervezte, tehát mindez a politika és a gazdaság együttműködésének eredményeként jött létre — emelte ki a polgármester.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..