home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Svájci órák
MTVA
2014.11.17.
LXIX. évf. 47. szám
Svájci órák

Radio Espace 2 és a Bartók Rádió közös programja — November közepén a svájci rádióhallgatók 10 napon át Magyarországra, a magyar kultúrára, és a magyar emberekre figyelnek. A záró koncertet a zenekedvelők november 21-én hallhatják.

A svájci francia nyelvű kulturális, klasszikus zenei rádiócsatorna, a Radio Espace 2 2014. november 11-22. között, csaknem két héten keresztül Magyarországgal foglalkozik. A Magyar Rádió nonprofit zrt. és az MTVA támogatásával megvalósult kezdeményezést az érdeklődők a Lausanne-i székhelyű rádió honlapján http://www.rts.ch/hongrie követhetik.

Az ötvenórás program bemutatja Budapest nevezetességeit, történetét. A főváros kultúráját hatrészes sorozat teszi közkinccsé, s igazi csemege a Kodály Zoltán, a magyar lélek című, tíz epizódból álló széria. Egy másik riport-összeállításban egykori emigránsok  mondják el, hogy több évtized után miért  térnek vissza Magyarországra. A háromnyelvű ország hallgatói alaposabban megismerhetik a magyar történelmet, József Attila és Bartók Béla munkásságát, illetve bepillanthatnak a magyarországi romák életébe is.

 A magyar hetet egy közös, francia-magyar nyelvű műsorvezetéssel megrendezett koncert koronázza meg, amelyet 2014. november 21-én, pénteken 20.00-22.30 között a Magyar Rádió budapesti 6-os stúdiójából  közvetítünk. 

 A produkciót mindkét rádiócsatorna, a Radio Espace 2 és Bartók Rádió egy időben és élőben sugározza.  A Népdal útja című hangverseny Bartók Béla – eredeti népi dallamokat felhasználó – kamaraművein alapul (előadó: Balog József – zongora, Zalai Antal – hegedű), amelyeket egy fiatalokból álló népzenei együttes (Buda Folk Band) és jazz zenészek (Borbély Quartet) gondolnak újra. A klasszikus zene, a népzene és a jazz  keveredése és a kollektív improvizációk teszik ezt a koncertet igazán zenei különlegességgé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..