Svábhegyi emlékképek

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Svábhegyi emlékképek

Történelemóra a visegrádi fellegvárban - Ifj. Alföldi József fotójaGyenge Szlifka Tilda és Gyenge Károly református lelkész házaspár kíséretében a torontálvásárhelyi református egyházközség harmincfős csoportja viszontlátogatást tett a közelmúltban a Budapest--Svábhegy Református Missziós E...

Történelemóra a visegrádi fellegvárban - Ifj. Alföldi József fotója

Gyenge Szlifka Tilda és Gyenge Károly református lelkész házaspár kíséretében a torontálvásárhelyi református egyházközség harmincfős csoportja viszontlátogatást tett a közelmúltban a Budapest--Svábhegy Református Missziós Egyházközség testvérgyülekezetében. A pár napos kirándulás idején nemcsak a régi barátságok szálai fonódtak szorosabbra, de honismeretpótló, élő történelemórára is jutott idő. A szentendrei városjárás, a dunai sétahajózás Visegrádig, vagy az Országháza és a gödöllői Grassalkovich-palota körbejárása, továbbá a budai Vár szépségeinek és a Citedelláról végigpásztázott, éji fényárban úszó Budapest emlékképeinek a varázshatását -- mint azt összefoglalójában Alföldi Eszter, a csapat ifjú fotósának édesanyja megjegyezte -- csak a házigazdák nyílt szívvel és kitárt kapukkal befogadó, hegyen épült városa (Mt 5:14) tudta felülmúlni.
Visszaindulásuk előtt Berta Zsolt svábhegyi és torontálvásárhelyi lelkész tartott közös istentiszteletet. Abban a Felhő utcai telken emelkedő templomban, amelynek mindössze száznyolcvan felnőtt, ám hitben elkötelezett, s az igazi (országhatárokon is átívelő) testvéri közösség megtartó erejében bizakodó oszlopa van.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Facebook

Támogatóink