home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Svábhegyi emlékképek
Martinek Imre
2009.05.20.
LXIV. évf. 20. szám
Svábhegyi emlékképek

Történelemóra a visegrádi fellegvárban - Ifj. Alföldi József fotójaGyenge Szlifka Tilda és Gyenge Károly református lelkész házaspár kíséretében a torontálvásárhelyi református egyházközség harmincfős csoportja viszontlátogatást tett a közelmúltban a Budapest--Svábhegy Református Missziós E...

Történelemóra a visegrádi fellegvárban - Ifj. Alföldi József fotója

Gyenge Szlifka Tilda és Gyenge Károly református lelkész házaspár kíséretében a torontálvásárhelyi református egyházközség harmincfős csoportja viszontlátogatást tett a közelmúltban a Budapest--Svábhegy Református Missziós Egyházközség testvérgyülekezetében. A pár napos kirándulás idején nemcsak a régi barátságok szálai fonódtak szorosabbra, de honismeretpótló, élő történelemórára is jutott idő. A szentendrei városjárás, a dunai sétahajózás Visegrádig, vagy az Országháza és a gödöllői Grassalkovich-palota körbejárása, továbbá a budai Vár szépségeinek és a Citedelláról végigpásztázott, éji fényárban úszó Budapest emlékképeinek a varázshatását -- mint azt összefoglalójában Alföldi Eszter, a csapat ifjú fotósának édesanyja megjegyezte -- csak a házigazdák nyílt szívvel és kitárt kapukkal befogadó, hegyen épült városa (Mt 5:14) tudta felülmúlni.
Visszaindulásuk előtt Berta Zsolt svábhegyi és torontálvásárhelyi lelkész tartott közös istentiszteletet. Abban a Felhő utcai telken emelkedő templomban, amelynek mindössze száznyolcvan felnőtt, ám hitben elkötelezett, s az igazi (országhatárokon is átívelő) testvéri közösség megtartó erejében bizakodó oszlopa van.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..