home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Šušarai impressziók
Martinek Imre
2019.08.02.
LXXIV. évf. 31. szám
Šušarai impressziók

Július 30-a és augusztus 4-e között tartja nyitva kapuit Fejértelepen (Šušara) a sorrendben harmadik dél-bánsági hagyományőrző, anyanyelvápoló, közösségépítő, néptánc- és népzenei tábor.

A rendezvényre, melynek hívogató szavára ezúttal mintegy hatvan gyermek válaszolt, csapatunk a tábor harmadik munkanapján látogatott ki. Mi több, nem csak bekukkantani a foglalkozások sűrejébe, de hangszerileg és népmesével egyaránt feltarisznyázva aktívan is részt venni a fiatal, illetve a náluknál is pirinyóbb táborlakók aktivitásaiban.

Készült persze — annak rendje s módja szerint — egy túrázós csoportkép is a falu feletti nagykereszt tövében, egynéhány helyszín(l)elős „helyzetkép” a Bánáti (szerbül Banatska) főutca mentében meg a vadvirágos halmok tetejéről…

A szervezés körüli részletekről, valamint a projektum céljairól a tábor egyik kulcsemberét, az udvarszállási Horváth Gizellát kérdeztük. A fiatal hölgy válaszait lapunk augusztus 14-ei számában olvashatják. Addig is meséljenek a fotók!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..