home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Súlyos vonatbaleset Görögországban
2023.03.01.
LXXVIII. évf. 9. szám
Súlyos vonatbaleset Görögországban

Súlyos vonatbaleset történt Görögországban, Larissza városban, amikor egy utasszállító tehervonattal ütközött. A tragédiában több mint 40-en vesztették életüket, 130-an megsérültek, és mintegy 60 személy szorul kórházi kezelésre.

A baleset pontos oka egyelőre ismeretlen. Az illetékesek közölték, hogy a teher- és a személyvonat nagy sebességgel haladt ugyanazon a sínen. Az egyik mozdonyvezető nem tudott a másik vonat érkezéséről.

Az ütközés következtében több vagonban is tűz keletkezett, a kisiklott személyvonat kocsijai távol a sínektől, a földön hevertek, a mozdonyok szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak. Mintegy 250 embert autóbuszokkal evakuáltak a helyszínről.

A rendőrség letartóztatta a larisszai vonatállomás vezetőjét.

A vasúti baleset helyszínére látogatott Görögország kormányfője, Kiriákosz Micotákisz, aki kiemelte, a kormány mindent megtesz azért, hogy ilyen tragédia soha többé ne történhessem meg. Hozzátette, mindenki együttérez az áldozatok családjával.

Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részvétét fejezte ki a görög kormányfőnek a számos halálos áldozatot követelő görögországi vonatszerencsétlenséggel kapcsolatban.

Forrás: Szerbiai RTV, Tanjug, Pannon RTV

Fotó forrása: Tanjug / AP

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..