home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Sült a tepertő, futottak a Mikulások
(T. T.)
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Sült a tepertő, futottak a Mikulások

A ludasi Noge húst és húskészítményeket gyártó és forgalmazó magánvállalat, a Park Palics Kft. és az Elitte Palics szervezésében a hétvégén másodszor tartották meg a nemzetközi Tepertő és Disznótor Fesztivált, melyhez az idén két régebbi rendezvény: a hagyományos termékek kiállítása és a Mikulás-futás is csatlakozott.

A palicsi Kisvendéglő előtti téren szombat délelőtt húsz csapat bográcsokban sütötte a tepertőt, melynek illata már messze érezhető volt. A hagyományápoló rendezvénynek jótékonysági jellege is volt, a tepertősütő verseny során kisült zsír legnagyobb részét ugyanis a rászoruló családoknak juttatják el. A tepertő iránt óriási volt az érdeklődés, és az sem maradt éhen, aki nem szereti ezt a finomságot, hiszen hurkából, kolbászból és más disznótoros húskészítményekből is hatalmas választék várta a vásárlókat. Az ünnepélyes megnyitón Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke, Osztrogonác Simon, a szabadkai Városi Tanács tagja, Korsós Tamás, Magyarország szabadkai főkonzulátusának főkonzulja és Engi Péter, a Noge húst és húskészítményeket gyártó és forgalmazó magánvállalat tulajdonosa, egyben a rendezvény főszervezője köszöntötte az egybegyűlteket. Mindannyian kihangsúlyozták a rendezvény fontosságát, hiszen hagyományainkat, szokásainkat, ételeinket őrizni kell.

Másnap több mint ötszáz piros sapkába vagy piros kosztümbe öltözött Mikulás vágott neki a 600 méteres kör teljesítésének. Aki legalább egy kört megtett a palicsi parkban kialakított pályán, érmet kapott. A Paligo Palus Ultramaratonklub által szervezett Mikulás-futáson a fiatalokon és az idősebbeken kívül több tolószékes sportember is megtette a távot. Az érmek átvétele után forró tea és zsíros kenyér mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat a Mikulások, majd szép lassan szétszéledtek.

Szabó Attila felvételei a helyszínen készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..