Suliszínház-gála volt Csókán

Suliszínház-gála volt Csókán

Dupláztak a magyarittabéiak — A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében Csókán megtartották a XVI. Vajdasági Suliszínház Fesztivál döntőjét. A Művelődési Házban bemutatkozó négy gyermekszínjátszó csoport az elődöntőkről jutott tovább a gálára.

A zsűri döntése értelmében a legjobb előadás Fáy András Varjú és pávák című mesefeldolgozása lett, amelyet a magyarittabéi felsős anyanyelvápoló csoport mutatott be Petes Erzsébet rendezésében. A magyarittabéiak egyébként már másodszor nyerték meg a Sulifeszt fődíját, első alkalommal 2011-ben diadalmaskodtak.

Színészi elismerést érdemelt ki Mészáros Dzsina (Szabadka), Fodor Máté (Kispiac), Fodor István (Ada) és Bajusz Géza (Magyarittabé), valamint Kobrehel Nikolett, aki az adai elődöntőn nyújtott kiváló alakítást.

A legjobb dramatizálásért különdíjat kapott Horváth Rice Valéria és Horváth Blanka, a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskola színjátszó csoportjának vezetői. A diákok a Brémai muzsikusok — másképp című darabot vitték színre, amelynek alapja az ismert népmese, a történetet azonban a mai korra aktualizálták: a mindig elfoglalt szülő és az elhanyagolt gyermek viszonyát jelenítik meg.

Rendezésért és koreográfiáért járó elismerést érdemelt ki az adai Cseh Károly Általános Iskola felsős csoportja. A diákok Raffai Klára magyartanárnő rendezésében a Házi olvasmányok másképpen elmesélve című előadást mutatták be, amelyet a gyerekek ötletei alapján valósítottak meg.

A kispiaciak esetében a bírálóbizottság szintén a rendezést, valamint az összjátékot emelte ki. Az Amondók csapatát az Október 10. Általános Iskola három hetedikes és három nyolcadikos tanulója alkotja. Móra Klára rendezésében Az ember élete című összeállítás létünk különböző szakaszait varázsolta a közönség elé a születéstől a halálig.

A VMPE az első ízben átadott különdíját Horváth Rice Valéria, Horváth Blanka és Raffai Klára pedagógusoknak, csoportvezetőknek ítélte oda. A szabadkai és az adai előadás kapcsán is a mondanivalót és a nevelő hatást emelték ki.

A hajdújárási elődöntő nyertes csapata, a noszai Hinga Művelődési Egyesület színjátszói sajnos nem szerepelhettek a döntőben, így jutalmul tizennyolc diák vehet részt az Erzsébet-táborban a Balatonon.  

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Suliszínház-gála volt Csókán
Bánáti Újság
Suliszínház-gála volt Csókán
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.04.06.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Facebook

Támogatóink