home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Suárez–Rooney 2:1...
2014.06.20.
LXIX. évf. 25. szám
Suárez–Rooney 2:1...

Uruguay–Anglia 2:1 (1:0), Japán–Görögország 0:0, Kolumbia–Elefántcsontpart 2:1 (0:0)

D csoport, 2. forduló

Uruguay–Anglia 2:1 (1:0)

Góllövők: Suárez a 39., a 85., illetve Rooney a 75. percben.

Sao Paulo, Arena Corinthians, 62 575 néző, vezette: Carballo (spanyol)

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Á. Pereira – Á. González (Fucile), Arévalo Ríos, Lodeiro (Stuani), Cr. Rodríguez – Cavani, L. Suárez (Coates).

Anglia: Hart – G. Johnson, Jagielka, G. Cahill, Baines – Gerrard, Henderson (R. Lambert) – Sterling (Barkley), Rooney, Welbeck (Lallana) – Sturridge.

Ezzel a vereséggel az angolok szinte a kiesés szélére sodródtak, Uruguay viszont az első mérkőzést sérülés miatt kihagyó Suárez klasszisának köszönhetően életben tartotta továbbjutási reményeit. Az első játékrészben Rooney több alkalommal is megszerezhette volna Angliának a vezetést, de előbb szabadrúgása pár centivel kerülte el az uruguayi kaput, majd fél méterről a felső kapufára fejelte a labdát. A dél-amerikaiaknak, pontosabban a Liverpool támadójának, Suáreznek egy villanás is elég volt ahhoz, hogy megadásra késztesse Hartot. Negyedórával a vége előtt a kihagyott helyzetek után Rooneynak sikerült egyenlítenie, ami az angol támadónak az első gólja volt a világbajnokságok történetében. Eddig 800 vb-percen át nem tudott a soros ellenfél kapujába találni. Pár perc sokkot követően az uruk magukhoz tértek és Suárez második góljával újra vezetéshez jutottak. Első pillantásra lesgyanúsnak tűnt a szituáció, de végül bebizonyosodott, hogy nem volt az, mivel a dél-amerikai csatárnak szánt labda megcsúszott Liverpoolos csapattársának, Gerrardnak a fején. Anglia még továbbjuthat, ha nagyarányú győzelmet arat Costa Rica felett, Olaszország pedig legyőzi Uruguayt. Lehetőleg minél több góllal.


C csoport, 2. forduló

Japán–Görögország 0:0

Natal, Arena das Dunas, 39 485 néző, vezette: Aguilar (salvadori)

Japán: Kavasima – Ucsida, Konno, Josida, Nagatomo – Jamagucsi, Haszebe (Endo) – Okazaki, Honda, Okubo – Oszako (Kagava).

Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Papasztathopulosz, Holebasz – Maniatisz, Kacuranisz, Kone (Szalpingidisz) – Fetfacidisz (Karagunisz), Szamarasz – Mitroglu (Gekasz).

A nulla nullás döntetlennek Kolumbia örülhetett igazán, ugyanis Pekerman együttese a második fordulót követően biztos továbbjutónak tekinthető. A japánok a 38. perctől emberelőnyben játszottak, mivel Kacuranisz piros lapot kapott, de ez sem volt elég számukra a győzelemhez.


C csoport, 2. forduló

Kolumbia–Elefántcsontpart 2:1 (0:0)

Góllövők: J. Rodríguez a 64., Quintero a 70., illetve Gervinho a 73. percben.

Brazíliaváros, Estádio Nacional de Brasília, 68 748 néző, vezette: Webb (angol)

Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero (Arias) – Cuadrado, A. Aguilar (Mejía), C. Sánchez, J. Rodríguez – Ibarbo (Quintero), T. Gutiérrez.

Elefántcsontpart: Barry – Aurier, Zokora, Bamba, Boka – Tioté, Y. Touré, Die (Bolly) – Gradel (S. Kalou), Bony (Drogba), Gervinho.

Az első félidőben még csak kóstolgatták egymást a csapatok, de különösebb eredmény nélkül. Minden lényeges momentum a második félidő közepén, tíz perc alatt zajlott le a pályán. Előbb Rodríguez vezetéshez juttatta Kolumbiát, majd Quintero egy védelmi hibát követően megduplázta csapata előnyét. Gervinho révén Elefántcsontpart szépített ugyan, de a hátra maradt bő negyedórában a kolumbiaiak védelme állta a sarat.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..