home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Stúdium: minden, ami folk
Csermák Zoltán
2020.05.15.
LXXV. évf. 20. szám
Stúdium: minden, ami folk

Rendszeres műsorral indul szombaton a FolkStúdió. A Hagyományok Háza műsorfolyama színvonalas, szórakoztató tartalmakkal, szellemi és lelki táplálékkal várja nézőit.

A Táncház Napi kísérleti adást követően május 16-án indul a Hagyományok Háza online műsora, a FolkStúdió. A program élő koncertekkel, kulisszák mögötti betekintésekkel, kézműves tanfolyamokkal, interaktív vetélkedőkkel, portréműsorokkal, beszélgetésekkel  színesíti a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő hagyományőrzők és a népi kultúra iránt érdeklődők mindennapjait. A Média Műhely kezdeményezése egy átgondolt folyamat része. Youtube csatornáján az utóbbi két évnek köszönhetően számtalan ismeretterjesztő anyag, valamint közel száz Folkudvar magazinműsor részlet érhető el. Ugyancsak a nézőket szolgálják a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes értékes felvételei, beleértve az Akkor és most- Élő néphagyomány összeállításokat. A szervezők a FolkStúdiót egy olyan széleskörű műsorfolyamnak szánják, amely tükrözi az Intézmény sokszínűségét, napjainkhoz kötődő empátiáját. A palettán a meséktől kezdve az amatőr együtteseket megszólító kvíz műsoron keresztül számos program szerepel. A műsorfolyam egy része előre gyártott tartalom, így már hetek óta folynak az előkészítő munkák. Az alkotók a napi műsorban az igényeket is figyelembe veszik, valamint számolnak a mostani nehéz járványügyi helyzet enyhülésével is.

A napi program a Hagyományok Háza honlapján érhető el. A szombati adás fókuszában a Köszönjük Magyarország projekt szerepel, valamint a nézők megismerhetik a Virágoztam anno rajzpályázat győzteseit. Kalina Veronika az Egy emberöltőn át tematikus rovathoz kapcsolódó szokásokat és rítusokat osztja meg.

A hétfői nap mesével indul, s a Magyar Állami Népi Együttes mozijával folytatódik. A keddi Folkkvízben budapesti amatőr együttesek mérik össze tudásukat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..