home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Stresszkezelő tréning és digitális tartalomfejlesztés
Sinkovics Eleonóra
2024.02.23.
LXXIX. évf. 8. szám
Stresszkezelő tréning és digitális tartalomfejlesztés

Téli egyetem a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

Második alkalommal indult továbbképzés a pedagógusok fejlesztésére az MTTK épületében. A témák és az elsajátítható gyakorlati tudás repertoárja folyamatosan bővül. A tavalyi képzés a robotok alkalmazására fókuszált az oktatásban, az idei évi rendezvényt pedig már két szekcióra osztották, ezek a Stresszkezelő, személyiségfejlesztő és kommunikációs készségeket fejlesztő tréning, valamint a Korszerű digitális tartalomfejlesztési ismeretek.

Az ünnepélyes megnyitót dr. Pintér Krekić Valéria dékán asszony indította, aki ismételten hangsúlyozta az együttműködés fontosságát.

— A mai napon két képzésre kerül sor, egy stresszkezelő és kommunikációskészség-fejlesztő és egy digitális tartalomfejlesztéssel foglalkozó kurzust hallgathatunk meg. Akkreditált továbbképzéssel rendelkezik a téli egyetem, mindig igyekszünk korszerű tudást átadni, és azokat a szekciókat fejleszteni, amelyek magasabb szintű ismeretet követelnek.

Attól még, hogy az oktatásban a technológia használata elvárt, nem minden esetben vagyunk tisztában a bennünket érő folyamatos stresszel és egyéb behatásokkal, melyeket a digitális kor hoz magával. Dr. Major Lenke kurzusában erre a problémára világít rá.

— Léteznek olyan módszerek, amelyekkel elengedhető a felgyülemlett feszültség. Folyamatosan érnek bennünket az új ingerek, csak gyűlnek és gyűlnek, de meg kell tanulnunk elengedni őket egy idő után. A leghatásosabb maga a tudatosítás, mert a szervezetünknek és mentális képességeinknek nyújtunk ezzel segítséget. Oktatóként meg kell tartanunk a lelki békénket!

Juhász Kovács Cintia, a digitális kommunikációval és tartalomgyártással foglalkozó kurzus vezetőtanára a frissülő oktatástechnológia margójára állított össze egy tervet, hogy miként lehet megalapozni az általános informatikai tudást.

— A digitális tartalomgyártási módszer a digitális társadalom eszköze lehet, ha megfelelően alkalmazzuk. Hoztam néhány ingyen használható programot, mellyel prezentálható, hogy milyen egyszerű is lehet képeket, plakátokat, videókat szerkeszteni. A pedagógusok helyben szerkeszthetik a videókat, képeket, és eldönthetik, nekik melyik módszer felel meg jobban.

Potrebity Varjú Tatjana, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja az elhangzottakhoz hozzátette, fontos az azonnali tudás átadása és a gyakorlatiasság, melyre — ahogy a téli egyetem esetében is — további támogatásokat szán az MNT az elkövetkező időszakban.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..