home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Stratégiák, tervek és személyi kérdések a vkt holnapi ülésén
Kartali Róbert
2022.06.01.
LXXVII. évf. 22. szám
Stratégiák, tervek és személyi kérdések a vkt holnapi ülésén

A Szabadkai Városi Képviselő-testület holnap tartja meg 23. rendes ülését, melynek napirendjén 64 pont szerepel. A témákat dr. Pásztor Bálint, a vkt elnöke mai sajtótájékoztatóján ismertette az önkormányzat médiaközpontjában.

— Most először fordul elő, hogy a Szabadkai Városi Képviselő-testület megvitatja és elfogadja a közvállalatok közép- és hosszú távú fejlesztési tervét, illetve üzleti stratégiáját. Ilyenre korábban még sohasem volt példa — emelte ki dr. Pásztor Bálint. — Ez törvényes kötelezettség, és az összes városi közvállalat és kft. esetében meg fog történni a holnapi ülésen. A középtávú fejlesztési stratégia a 2022-től 2026-ig terjedő időszakra vonatkozik, a hosszú távú pedig a 2022 és 2031 közöttire. Fontosnak tartom, hogy a polgárok a holnapi ülésen hallani fogják, a közvállalatok esetében melyek a legfontosabb fejlesztési irányok, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az ukrajnai háború és az abból adódó körülmények hatására sajnos nehezebb a stratégiai tervezés. Kiszámíthatatlanabbak a viszonyok, mint korábban voltak, de remélem, hogy az, amit a közvállalatok papírra vetettek, és megvalósíthatónak tartanak, megvalósítható lesz az előttünk álló években.

A holnapi ülésen napirenden szerepel a tavalyi évi zárszámadás is, melyből kiderül, hogy a költségvetésnek a bevételi oldala 98, a kiadási oldala pedig 91 százalékban valósult meg. Ezek a számok azt mutatják, hogy a városvezetés jól tervezte a tavalyi évi költségvetést, és hogy annak a felhasználása ügyében sem voltak szabálytalanságok — értékelte a vkt elnöke.

A tanácsnokok a Majsai hídtól nyugatra terjedő terület részletes szabályozási tervéről is szavaznak, hiszen a következő időszakban teljesen át fog alakulni a városnak az a része.

— Ez sok szempontból fontos, de talán az a legjelentősebb, hogy a Majsai hídnál kialakításra kerül egy körforgalom. Ezzel megoldódik a város közlekedési problémái közül az egyik legnagyobb, és az is lényeges, hogy mindez a városnak egy dinárjába sem fog kerülni, lévén, hogy a vasútfejlesztési projektum részeként valósul meg, mely egy állami, sőt, államközi projektum, és annak keretében fog Szabadkának ez a hatalmas gondja megoldódni.

Pásztor Bálint azt is bejelentette, hogy elindul majd a Vasutastelep, a Makkhetes és a Kisradanovác Helyi Közössége övezeteire vonatkozó általános szabályozási terveknek a kidolgozása, és ugyanez fog történni Újzsednik esetében is. Személyi kérdésekről is szó lesz, amellett, hogy összhangba hozzák a városi képviselő-testület ügyrendjét a helyhatósági választásokról, valamint a nemi egyenjogúságról szóló törvényekkel.

— Ami a személyi kérdéseket illeti, kinevezésre kerülnek az iskolaszékeknek a tagjai, az iskolák nagy részének az esetében egy kis rész fog maradni a következő ülésre. Ezenkívül pedig azt szeretném kiemelni, hiszen ezzel kapcsolatban voltak találgatások a közvéleményben az elmúlt időszakban, hogy Blaskó Árpád személyes okokra hivatkozva mondott le a Szabadkai Kortárs Galéria igazgatói tisztségéről, ő már hónapok óta szeretett volna lemondani, mert olyan irányt vett az élete, amely máshova köti szakmai értelemben. Szeretnék neki köszönetet mondani az elmúlt négyéves munkájáért. Ő egy évig volt megbízott igazgató, három évig pedig igazgatója a galériának, lemondásának oka tehát nem elégedetlenség és nem konfliktus.

A holnapi ülésen a kortárs galéria élén Blaskó Árpád helyére Szalma Viktória személyében új megbízott igazgató kerül, aki június 25-ei dátummal foglalja majd el az igazgatói széket.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..