home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Stoltenberg: A NATO elkötelezett a Nyugat-Balkán békéje mellett
Szerbiai RTV
2021.05.17.
LXXVI. évf. 19. szám
Stoltenberg: A NATO elkötelezett a Nyugat-Balkán békéje mellett

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt Brüsszelben.

A NATO elkötelezett a Nyugat-Balkán térségében a béke és a stabilitás megőrzése mellett, és hatalmas erőfeszítéseket tesz ennek érdekében - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, miután Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt.

Továbbá az euroatlanti szövetség elkötelezett a KFOR missziója mellett is, amely szavatolja a biztonságot és a szabad mozgást Koszovón. Vučić üdvözölte, hogy a NATO vezetője támogatja és tiszteletben tartja Szerbia semlegességét és szuverenitását.

Az észak-atlanti szövetség úgyszintén támogatja a Belgád és Pristina közötti viszony helyreállítását, egy olyan megoldást, amely tiszteletben tartja mindegyik közösség jogait, hogy tartós legyen a béke. Mindkét oldalt arra szólította fel, hogy aktívan vegyenek részt a normalizációban.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..