home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Stílust ad, öltöztet, véd
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.04.09.
LXIX. évf. 15. szám
Stílust ad, öltöztet, véd

Tavaszi—nyári napszemüvegdivat — Már több éve hódít a megunhatatlan retró stílus, és úgy tűnik, az idén is nagyon kedvelt lesz mind a ruhák, mind a kiegészítők terén. Nemcsak a táska, a kendő és a cipő, hanem a napszemüveg kiválasztására is ügyelni kell a tavasz beköszöntével, az első napsugarak ugyanis rákényszerítenek bennünket ez utóbbi viselésére.

A jó napszemüveg nemcsak stílust ad, hanem öltöztet is, véd a káros napsugaraktól, a portól és az egyéb szennyeződéstől. Vicai Olivért, a szabadkai Vicai Optika látszerészszaküzlet tulajdonosát kértük meg arra, hogy segítsen nekünk eligazodni a 2014. évi tavaszi—nyári szezon legtrendibb darabjai között.

A nap- és a hagyományos szemüvegek terén egyaránt elterjednek a színes lencsék, és nagy divat a geometriai minták alkalmazása. A túlméretezett, ötvenes, hatvanas éveket idéző napszemüvegek hódítanak az új kollekcióban.

— A boltok polcain a csontkeretes, szögletes darabokat láthatjuk viszont, amelyeknek színes lencséjük van. A piros, zöld, valamint a metálos, magasfényű, visszatükröződő lencséjű modellek vannak divatban, melyeknek kerete matt vagy átlátszó.

A klasszikus Aviator „pilótaszemüvegek” is jó ideje nagy sikernek örvendenek. 1933-ban kerültek először piacra az Egyesült Államokban.

— Az effajta szemüvegek általában uniszexek, de a férfi társadalom szívesebben hordja őket. Ezekből is a színes lencséjűek a kelendőek az idén, belülről csillogásmentesek, száruk pedig karbontitániumból készült.

A virágminta-őrület továbbra sem csökken. Eddig leginkább csak a ruhákon volt megfigyelhető, most viszont a szemüvegkereteken is megjelenik.

— Az egyszínű keretek mellett megtalálhatóak a mintásak is, például a cseresznyés, a virág- vagy a leopárdmintázatúak — mondta Vicai Olivér.      

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..