home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Steve Wozniak, az Apple társalapítója Budapesten
MTI
2019.10.31.
LXXIV. évf. 44. szám
Steve Wozniak, az Apple társalapítója Budapesten

Wozniak: a digitális fejlesztések alapjaiban változtatják meg a pénzügyi szektort

— A jövő pénzügyi szolgáltatásainak alapjait a digitális fejlesztések jelentik, ám a fejlesztések központjában továbbra is az emberek állnak — hangsúlyozta Steve Wozniak, az Apple társalapítója a CIB Bank és az Intesa Sanpaolo közös, regionális, Novathon 2019 elnevezésű konferenciáján szerdán, Budapesten, a CIB Bank közleménye szerint.

Hozzátette, hogy soha nem technológiákban, hanem jó termékekben gondolkodnak. Ma gyors és kényelmes pénzügyi szolgáltatásokra vágynak az emberek. Azok a szolgáltatók lesznek sikeresek és nyereségesek, amelyek ezt — bármilyen technológiával — biztosítani tudják. Szerinte ma a digitális megoldások képesek ezt nyújtani.


Steve Wozniak a budapesti Kongresszusi Központban (MTI/Mónus Márton)

Víziója szerint a pénzügyi tranzakciók nagy része mobilplatformon zajlik majd, a pénzügyi szolgáltatások mögött pedig egyre inkább ott lesznek a mobil- és felhőmegoldások vagy épp a mesterséges intelligencia, melyek nem változtatják meg az ügyfelek igényeit, csak reagálnak azokra.

Maurice Lisi, az Intesa Sanpaolo digitális csatornákért és adatbázis-alapú megoldásokért felelős vezetője előadásában kifejtette: most 120 százalékkal több forrás áll a fintech szolgáltatók rendelkezésére, mint egy évvel ezelőtt. A digitális átalakulás stratégiájának tervezése során az embernek és az ügyfélnek kell a központban maradnia — hangsúlyozta.

„Hosszú távú célunk, hogy a tranzakciók döntő többsége percek alatt teljesüljön, és papírmentes legyen. Ezt a felhasználói élményt igénylik az ügyfelek, és az alapján választanak, kitől kapják meg. A fintech szolgáltatások a bankok partnerei lehetnek a jövőben” — mondta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint.

A közlemény kitér arra is, hogy a Novathon szervezői a karbonsemlegességet is szem előtt tartották, a CIB Bank több mint 500 őshonos gyümölcsfa ültetésével kompenzálja a szükségszerű ökológiai lábnyomot. A fákat iskolakertekben ültetik majd el a GreenDependent Egyesület segítségével — írták.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..